REAGENSI ZA LABORATORIJSKU DIJAGNOSTIKU: Donacija IOM za bolnicu u Gračanici

D. Zečević

11. 05. 2021. u 17:14

PREDSTAVNICI Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i Opštine Gračanica, dopremili su bolnici u Gračanici reagense za laboratorijsku dijagnostiku, odnosno obavljanja neophodnih analiza u praćenju obolelih od Kovida-19.

РЕАГЕНСИ ЗА ЛАБОРАТОРИЈСКУ ДИЈАГНОСТИКУ: Донација ИОМ за болницу у Грачаници

Foto: D. Z.

Kako navode iz opštine Gračanica, ovoj zdravstvenoj ustanovi isporučeni su reagensi za D-dimer, CRP i Troponin a projekat sprovodi Kancelarija EU u Prištini u saradnji sa IOM-om, dok je Opština Gračanica sufinansijer. Reagensi su predati direktoru ove zdravstvene ustanove prof. dr Bratislavu Laziću, a isporuci je prisustvovao i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović koji je sporazum o donaciji sa šeficom IOM-a Anom Rostovskom potpisao pre mesec dana.

Foto: D. Z.

-Uručenjem reagenasa efikasno smo izvršili sve obaveze iz sporazuma, što je potvrda dobre saradnje sa IOM-om i bolnicom u Gračanici. U ovoj teškoj situaciji, u vreme pandemije, veoma je važno da kordinišemo i radimo u cilju poboljšanja zdravstvenih uslova za naše građane. Ovim pokazujemo da nam je njihovo zdravlje veoma važno- kazao je predsedik Popović, dok direktor bolnice prof. dr Bratislav Lazić ističe da kvalitetnu saradnju sa Opštinom Gračanica i predsednikom Srđanom Popovićem očekuje i ubuduće, „jer je ona važna za funckonisanje zdravstvenih ustanova, ali i kvalitetno zbrinjavanje stanovništva posebno u vreme pandemije koronavirusa“.

Foto: D. Z.

-Reagensi će doprineti još stabilnijem radu naše ustanove, jer se najviše koriste upravo u dijagnostici i lečenju inficiranih Kovidom-19-istakao je dr Lazić i dodoao da ovo nije jedina donacija koja se dešava posredstvom Opštine Gračanica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!