VAKCINACIJA U ŠABAČKOM KRAJU: Počela imunizacija i po selima

V. MITRIĆ

04. 05. 2021. u 20:43

U ŠABAČKOM kraju organizovani su vakcinacioni punktovi za masovnu imunizaciju i u selima Drenovac, Ševarice, Mačvanski Pričinović, Petkovica i Pocerski Pričinović.

ВАКЦИНАЦИЈА У ШАБАЧКОМ КРАЈУ: Почела имунизација и по селима

Foto: V. Mitrić

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, posetio je punkt u ambulanti Doma zdravlja u Petkovici, gde je istakao da je dobra odluka grada da se krene sa masovnom imunizacijom u selima Mačve, Pocerine, Posavotamnave i izađe u susret svim sugrađanima.

- U selima šabačkog kraja, za četiri dana, vakcinisano je više od 1.500 meštana. Vakcinacija je jedina opcija za vraćanje normalnom načinu života. Država je obezbedila dovoljan broj vakcina, a imate mogućnost da izaberete proizvođača čiju vakcinu želite da primite. Na taj način bismo pokazali svest za očuvanje ličnog i zdravlja svojih najmilijih - rekao je gradonačelnik Pajić i dodao da je u Petkovici, jer je, samo u jednom danu, vakcinisano više od 100 meštana.

Stanovništvo tog kraja uglavnom čine ljudi zrelije životne dobi, dobrog opšteg zdravlja, a za vakcinaciju se podjednako prijavljuju, kako žene, tako i muškarci.

- Apelujem na sve da izađu i vakcinišu se jer je to jedini način da završimo sa pandemijom i dočekamo leto kakvo svi naši sugrađani zaslužuju. Ekipa Doma zdravlja izaći će na teren u sva sela i vakcinisati zainteresovana meštane, a za vakcinaciju nije potrebno prethodno zakazivanje.

Doktorka Jasmina Stanković, direktorka Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ kaže da je samo tokom jutra vakcinisano 382 meštana u selima Drenovac, Pocerski Pričinović i Mačvanski Pričinović.

- Interesovanje za vakcinaciju je veliko. Naše ekipe su vakcinisale i sve one koji su došli, a nisu bili na spisku. I narednih dana ćemo nastaviti sa vakcinisanjem jer nam je bitno da obuhvatimo sva sela. Do sada smo sa obe doze na područje grada Šapca vakcinisali 22 000 ljudi, dok je prvu dozu primilo 30 000 sugrađana . rekla je dr Stanković.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024