U ZNAKU ŠTEDNJE I REDA: 100 dana gradonačelnika Bijeljine

V.Mitrić

30. 04. 2021. u 12:49

POVODOM sto dana od stupanja na čelo lokalne samouprave, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je, pored ostalog, da je sGradska uprava postala otvorenija prema sugrađanima sa kojima se svake poslednje subote u mesecu organizuju neposredni razgovori, dragoceni za upoznavanje, ali i brže rešavanje, svakodnevnih potreba i problema ovdašnjih ljudi, kao i da se na zvaničnoj internet-stranici Grada objavljuju podaci o dnevnim finansijskim transakcijama, pa svako može da vidi kako se troši narodni novaca.

У ЗНАКУ ШТЕДЊЕ И РЕДА: 100 дана градоначелника Бијељине

Foto: V.Mitrić

Petrović je naveo da je završena prva faza postavljanja video nadzora u Bijeljini, a da je sa Policijskom upravom dogovorena i druga faza projekta, „jer je bezbednost sugrađana i i imovine jedan od prioriteta Gradske uprave“.

- Nastavljena je i izgradnja nove Autobuske stanice, čija procijenjena vrijednost je 3,2 miliona konvertibilnih maraka -priča novi čelnik Bijeljine. - Dosadašnji radovi su vredni nešto više od milion i sto hiljada KM, ali je rok za završetak radova sa kraja marta ove godine produžen za četiri meseca. Mi Iskoristićemo naše zakonsko pravo i naplatiti „penale „od izvođača radova zbog kašnjenja, jer nam je cilj da izvođači poštuju rokove i druge odredbe ugovora, što je deo odgovornosti prema društvenoj zajednici i trošenju narodnog novca.

Sa vlasnikom „Semberija transporta“ razgovara se, kako kaže, „ o načinu na koji je moguće da ovo preduzeće nastavi da posluje na novoj lokaciji, a da prostor sadašnje Autobuske stanice bude iskorišćen za parkiralište i poslovne prostore, kako je i predviđeno regulacionim planom“.

Takođe, Gradska uprava je inicirala i sastanke sa predstavnicima kompanije „Srbijagas“ u cilju bržeg završetka projekta gasifikacije, odnosno, obezbeđenja pouzdanog izvora energije za stanovništvo i privredu, ali i Gradsku toplanu, čime bi se smanjio problem zagađenja u zimskim mesecima.

Nastavljeno je i nekoliko projekata koji doprinose da se U Gradskoj upravi se znatno racionalnije koriste službeni automobili, a potrošnja goriva samo u martu je manja za 40 odsto u odnosu na mart prošle godine, a u planu je da na službenim automobilima budu istaknuti brojevi na koje će sugrađani moći da prijave evenutalne zloupotrebe tih vozila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba