POMOĆ ZA MILICU I IRIS: Humanitarno Farbanje uskršnjih jaja na Detetelinari u Novom Sadu

Lj.P.

30. 04. 2021. u 09:17

UDRUŽENjE građana „Novi Sad“ u saradnji sa Fejsbuk grupom „Za bolju i lepšu Detelinaru“, u petak 30. aprila u 16 časova, organizuje uskršnje farbanje jaja ispred robne kuće na Detelinari u Ulici Milenka Grčića 6A, koja će imati i takmičarski deo, biraće se najlepše ukrašeno jaje.

ПОМОЋ ЗА МИЛИЦУ И ИРИС: Хуманитарно Фарбање ускршњих јаја на Дететелинари у Новом Саду

Foto: Plakat UG Novi Sad

Akcija će imati humanitarni karakter jer će se u posebno označenim kutijama sakupljati novac za dve  male bolesne Novosađanke,   Iris Stanojević i Milicu Tupanjac.

Iris je rođena 2019. godine u Novom Sadu, i  sve se činilo u redu dok majka nije primetila, kada je devojčica bila stara svega dva i po meseca, da manje koristi desnu ruku, nakon čega su usledile pretrage. U sedmom mesecu života, nakon urađene magnetne rezonance, roditeljima je saopšteno da je Iris preživela moždani udar, koji je po njeno zdravlje ostavio ozbiljne posledice (slabost desne strane tela, ruku gotovo da ne koristi, još uvek ne hoda samostalno).


Malenoj Iris su potrebni specijalistički pregledi, rehabilitacije, fizikalni tretmani,  rad sa psihologom i logopedom, hipoterapije, hidroterapije, muzikoterapije, akupunktura, tretmani u hiperbaričnoj komori, ortopedska pomagala, medicinski materijal, lekovi i suplementi.


Njena sugrađanka Milica Tupanjac je rođena u trideset i drugoj nedelji, a komplikacije na porođaju dovele su do gubitka kiseonika i reanimacije, pa je odmah posle rođenja prebačena na intenzivnu negu, gde je provela trideset i pet dana. Sredstva su  potrebna za fizikalne terapije, hipo i hidro terapije, terapije za strabizam, ABR terapije, logopedske tretmane, neurorehabilitacije robotikom, medicinska i ortopedska pomagala, nabavku pomagala za sprovođenje terapija u kućnim uslovima, kontrolne, dijagnostičke i specijalističke preglede, suplemente i medicinski potrošni materijal, putne i troškove smeštaja, kao i za operaciju strabizma, fibrotomiju i tretmane matičnim ćelijama.


 Zbog situacije sa virusom korona deca će boraviti u ograđenom prostoru sa zaštitnim maskama i držanjem distance. Na samom ulasku u ograđeni deo, meriće im se temperatura.

                                           

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024