NOV SANITET ZA DOM ZDRAVLJA: Podrška zdravstvenom sistemu u Kruševcu (FOTO)

S.B.

29. 04. 2021. u 16:12

DOM zdravlja Kruševac dobio je novo sanitetsko vozilo, nabavljeno sredstvima lokalne samouprave. Prema rečima dr Marine Kostić, direktorke DZ,izdvajanjima iz gradskog budžeta od 2018.godine nabavljena su četiri od ukupno šest novih vozila pristigla u tom periodu. Od 4 do 4,5 miliona dinara bilo je namenjeno ovim nabavkama.

НОВ САНИТЕТ ЗА ДОМ ЗДРАВЉА: Подршка здравственом систему у Крушевцу (ФОТО)

Foto: GU

Pretprošle godine je za potrebe primarne zdravstvene zaštitite dobijeno vozilo zahvaljujući fondaciji princeze Katarine Karađorđević,dok je ove, za rad KOVID ambulante, jedno vozilo donirala EU.

-Za optimalan rad Službe hitne medicinske pomoći potrebno je 12 saniteta, a trenutno u vlasništvu Doma zdravlja je 11-kaže dr Marina Kositć,direktorka Doma zdravlja Kruševac.

- Samo jedno vozilo koje opslužuje Kovid ambulantu, prošle godine je prešlo oko 24 000 kilometara, a ukupna postignuta kilometraža svih vozila je 350 000 kilometara.

Foto: GU

 

Funkcija saniteta nije samo urgentno zbrinjavanje pacijenata sa terirotije Kruševca,dodaju u DZ,već i prevoz do kliničko – bolničkih i rehabilitacionih centara, što povećava njihov značaj u službi zdravstvene zaštite stanovništva.

-U saradnji sa ustanovama zdravstvene zaštite preduzimamo razne aktivnosti u cilju poboljšanja kvaliteta usluge građanima-kaže gradonačelnica Jasmina Palurović.-Sve ambulante na gradskom i seoskom području su renovirane, nabavljana je nova oprema, kako bi se stvorili uslovi da pružanje usluga bude maksimalno dostupno i kvalitetno za sve sugrađane.

O prioritetimapomoći u zdravstvenom sektoru, odlučuje se u saradnji sa njihovim nadležnim službama.

Foto: GU

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)