"NEĆEMO DA PECAMO SMEĆE": Velika ekološka akcija u Trsteniku, očišćena cela obala Zapadne Morave

S.B.

25. 04. 2021. u 17:36

GRUPA volontera učestvovala je danas u velikoj ekološkoj akciji čišćenja obale Zapadne Morave u Trsteniku. Osim što su uspeli da sakupe smeće u desetine džakova, Kancelarija za mlade u ovom mestu pripremila je u saradnji sa opštinom i niz drugih aktivnosti.

НЕЋЕМО ДА ПЕЦАМО СМЕЋЕ: Велика еколошка акција у Трстенику, очишћена цела обала Западне Мораве

Foto: OU

-Čistile su se tri lokacije, a potom smo postavljali eko-znakove sa originalanim natpisima,do kojih smo došli na konkursu-navodi Nikola Milojević,koordinator Kancelarije.

-Tako će mladi na svoj način poslati poruku ljudima koji zagađuju našu reku.

“Zadovoljstvo je veće, kad ne pecaš smeće”, “Piješ ono što bacaš”, “Što Moravi želiš ti, Morava ti to uzvrati”,neke su od parola sa drvenih tabli koje su postavljene na obali.Predsednica opštine Trstenik Milena Turk podvlači da ova lokalna samouprava realizuje velike projekte iz oblasti zaštite životne sredine.

-Uskoro ćemo sanirati našu deponiju-napominje Milena Turk.- Narednih dana ćemo se aktivno baviti i pošumljavanjem,dok ćemo sledeće godine izgraditi i postrojenje za preradu otpadnih voda. Ali, postavljanjem eko znakova ćemo ukazivati na značaj da otpadu nije mesto pored reka.

Suorganizator akcije u Trsteniku kojoj se obeležio Dan planete zemlje bila je ekološka organizacija “EKOstar PAK”.

                      

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)