GUŠI IH DIM I SMRAD UGINULIH ŽIVOTINJA: Meštani Mokrina strepe od zaraze i traže od nadležnih uklanjanje divlje deponije (FOTO)

R. ŠEGRT

15. 04. 2021. u 07:52

NA periferiji Mokrina prema Iđošu formirana je velika divlja deponija, na koju se bacaju sve vrste otpada, od uginulih životinja do građevinskog materijala i pet ambalaže.

ГУШИ ИХ ДИМ И СМРАД УГИНУЛИХ ЖИВОТИЊА: Мештани Мокрина стрепе од заразе и траже од надлежних уклањање дивље депоније (ФОТО)

Foto: R. Šegrt

Ovo smetlište nije od juče, jer se na lokaciji pored puta nalazi velika količina otpada koji je nekoliko stotina metara udaljen od prvih kuća.

Oni koji žive u blizini žale sa da se sa deponije širi neugodan miris, a često ima i dima koji im smeta. Zbog toga su pisali nadležnim gradskim službama lokalne samouprave u Kikindi i traže rešenje problema.

- Leti se smrad sa deponije najviše oseti, a sada često vetar nanosi kese i drugi lakši otpad na naše bašte. Često se tamo nešto i zapali, pa do naših kuća dolazi crni dim - žali se Desanka Vujić koja živi u blizini deponije.

Mokrinčani traže od gradske uprave u Kikindi da se smeće ukloni i lokacija očisti, kao i da se postave čuvari koji treba da spreče dalje bacanje otpada. Jedan od zahteva je i da se ubuduće kažnjavaju oni koji na tom mestu ostavljaju ono što im ne treba. Međutim, kako sada stoje stvari, čišćenje ove velike površine neće ići ni lako i brzo.

Foto: R. Šegrt

- Uklanjanje svih divljih deponija jeste prioritet, pa će mokrinska biti rešena, ali će se to raditi u nekoliko faza. Za to je potreban novac i kako budemo imali određene sume na raspolaganju tako ćemo i raditi. Najpre ćemo čistiti pristupne puteve, jer su mnogi zatrpani, a onda ćemo odvoziti otpad. Po selu ćemo postaviti kontejnere za odlaganje kabastog otpada i sve ćemo reštiti, ali fazno - obećala je Miroslava Krnić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Kikinde.

IZ GRADA U SELA

MIROSLAVA Krnić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, istakla je da da su sve divlje deponije na području Kikinde uklonjene. Isti posao, kako kaže, sada će se raditi na području sela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati