UGOSTOTELJIMA ZAKUPNINA 90 POSTO UMANJENA: Zrenjanin odobrio finansijske olakšice zakupcima poslovnih prostora

B.Grujić

14. 04. 2021. u 11:52

GRADONAČELNIK Zrenjanina potvrdio je odluku Gradskog veća da se zakupcima poslovnog prostora u vlasništvu grada, odobre nove finansijske olakšice, u cilju prevazilaženja finansijskih poteškoća izazvanih pandemijom virusa Covid 19.

УГОСТОТЕЉИМА ЗАКУПНИНА 90 ПОСТО УМАЊЕНА: Зрењанин одобрио финансијске олакшице закупцима пословних простора

foto: Grad Zrenjanin

Ugostiteljima i turističkim operaterima, zakupnina za mart, april i maj 2021. godine, biće umanjena za 90 posto od ugovorom utvrđene mesečne zakupnine, a zakupcima koji obavljaju delatnost u oblasti trgovine na malo, izuzev apoteka, trgovina prehrambenim proizvodima i hranom za životinje,  delatnost u oblasti pružanja zanatskih i drugih usluga, delatnost u oblasti sporta i obrazovnu delatnost, obračuna, fakturiše i naplati zakupnina umanjena za 40 posto.

foto: Grad Zrenjanin

Istovremeno, sa predstavnicima zrenjaninskih ugostitelja, dogovoreno je da im se izađe u susret kada je u pitanju postavljanje letnjih bašti, u skladu s epidemiološkim merama, a obzirom na otežane uslove rada, uz njihovu obavezu da od Javnog preduzeća za urbanizam pribave urbanističko-tehničke uslove za postavljanje bašti, dok će naknadu za zauzeće javne površine u toku letnje sezone plaćati samo za jedan mesec.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!