SVILAJNAC POZIVA NA VAKCINACIJU ZEMLJAKE IZ DIJASPORE: Astra Zeneka za sve naše građane tokom praznika

Z. GLIGORIJEVIĆ

13. 04. 2021. u 10:11

OPŠTINA Svilajnac, koja je, u saradnji sa Domom zdravlja, počela organizovanu masovnu imunizaciju stanovništva po mesnim zajednicama i kompanijama, zadovoljna je odzivom meštana.

СВИЛАЈНАЦ ПОЗИВА НА ВАКЦИНАЦИЈУ ЗЕМЉАКЕ ИЗ ДИЈАСПОРЕ: Астра Зенека за све наше грађане током празника

FOTO: Dom zdravlja

 S obzirom na to da u pojedinim zemljama Evropske Unije nema dovoljno vakcina, Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac, na vakcinaciju poziva i zemljake iz dijaspore.

- Oni su naši građani, imaju prava da se vakcinišu, a mi imamo dovoljno vakcina.

Čak i oni koji budu hteli da se vakcinišu „Astra Zenekom“ mogu to da učine tako što će prvu dozu primiti kada budu dolazili za uskršnje praznike, a revakcinu da prime za tri meseca kada dođu na odmor – poručuje Milanović i dodaje da će se sugrađani koji žive u inostranstvu tako zaštiti, a moći će i da putuju bez prethodnog testiranja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAJAM CVEĆA I MEDA: Susret izlagača i posetilaca na trgu u Leskovcu