VELIKO INTERESOVANJE ZA IMUNIZACIJU U SOMBORU: Obe vakcine primilo preko 13.000 ljudi (FOTO)

J.Bekić

09. 04. 2021. u 21:03

U SOMBORU vlada veliko interesovanje građana za masovnu imunizaciju, koju sprovodi ovdašnji Dom zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ u saradnji sa Crvenim krstom Sombora i Štabom za vanredne situacije.

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ИМУНИЗАЦИЈУ У СОМБОРУ: Обе вакцине примило преко 13.000 људи (ФОТО)

FOTO: J. Bekić

Ovde već treći dan traje vakcinacija građana bez zakazivanja u okviru akcije “Otvorena vrata”, a građani ovu akciju ocenjuju više nego pozitivnu, jer je dostupana onima koji nisu u mogućnosti da se prijave na portal E–uprava,naročito starijim stanovnicima.

FOTO: J. Bekić

Na punktu za masovnu imunizaciju, u sportskoj hali “Mostonga” odziv je, kažu, više nego dobar, a prvu dozu u okviru ove akcije primilo je 1.116 osoba. Bez prijave će se građani moći vakcinisati i u selima, a imunizacija se obavlja i za radnike u preduzećima.

FOTO: J. Bekić

- Već smo odradili vakcinaciju za radnike Fabrike akumulatora i zaposlenih u firmi ženskog veša „Fiorano“. Uporedo idemo i sa ostalim vakcinacijama prioritetnih grupa. Na teritoriji grada Sombora podeljeno je 30.858 doza, pri tome je ukupan broj građana koji su primili prvu dozu 17.810, što predstavlja 25 odsto ukupno odraslog stanovništva na području grada. Obe doze je primilo 13.053 ljudi, što je 19 odsto- kaže Dr Zdravko Hlodik, koordinator masovne imunizacije u Somboru.

U somborskoj bolnici se od korone leče 43 pacijenta od kojih su dva na respiratoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili