ONI GASE POŽARE, PRUŽAJU PRVU POMOĆ, SPASAVAJU UGROŽENE: Održana vežba pripadnika civilne zaštite "Peskara 2021" (FOTO)

B. GRUJIĆ

07. 04. 2021. u 18:45

POKAZNA vežba pripadnika civilne zaštite "Peskara 2021" na zrenjaninskom kupalištu "Peskara" , na najlepši način predstavila je ljudstvo, tehniku i organizacione sposobnosti jedinica civilne zaštite opšte namene, grada Zrenjanina.

ОНИ ГАСЕ ПОЖАРЕ, ПРУЖАЈУ ПРВУ ПОМОЋ, СПАСАВАЈУ УГРОЖЕНЕ: Одржана вежба припадника цивилне заштите Пескара 2021 (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

 

Predstavljene su tehnike gašenja požara, evakuacije ugroženih lica, uspostave komunalnog reda, davanja prve medicinske pomoći, zbrinjavanje evakuisanih, itd.

Komandir jednice civilne zaštite u Zrenjaninu Miroslav Sladojević, uz zahvalnost svim učesnicima, naglasio je da je projekat realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i da nije prvi put da se na istom lokalitetu održava.

- Ovim smo želeli da prikažemo deo sposobnosti i opreme koja je dobijena i koja se koristila tokom vežbe - rekao je Sladojević, uz napomenu da jedinicu civilne zaštite čini 25 ljudi.

VOLONTERI CRVENOG KRSTA

BORIS Vujanov, stručni saradnik Crvenog krsta u Zrenjaninu, istakao je da se volonteri uvek rado odazovu pozivima pripadnika civilne zaštite.

- Crveni krst Zrenjanin trenutno broji oko šezdesetak aktivnih volontera koji deluju što na vežbama, što u redovnim aktivnostima Crvenog krsta, a tako i po pitanju imunizacije stanovnika - rekao je Vojinov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!