ONI GASE POŽARE, PRUŽAJU PRVU POMOĆ, SPASAVAJU UGROŽENE: Održana vežba pripadnika civilne zaštite "Peskara 2021" (FOTO)

B. GRUJIĆ

07. 04. 2021. u 18:45

ОНИ ГАСЕ ПОЖАРЕ, ПРУЖАЈУ ПРВУ ПОМОЋ, СПАСАВАЈУ УГРОЖЕНЕ: Одржана вежба припадника цивилне заштите Пескара 2021 (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

POKAZNA vežba pripadnika civilne zaštite "Peskara 2021" na zrenjaninskom kupalištu "Peskara" , na najlepši način predstavila je ljudstvo, tehniku i organizacione sposobnosti jedinica civilne zaštite opšte namene, grada Zrenjanina.

 

Predstavljene su tehnike gašenja požara, evakuacije ugroženih lica, uspostave komunalnog reda, davanja prve medicinske pomoći, zbrinjavanje evakuisanih, itd.

Komandir jednice civilne zaštite u Zrenjaninu Miroslav Sladojević, uz zahvalnost svim učesnicima, naglasio je da je projekat realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i da nije prvi put da se na istom lokalitetu održava.

- Ovim smo želeli da prikažemo deo sposobnosti i opreme koja je dobijena i koja se koristila tokom vežbe - rekao je Sladojević, uz napomenu da jedinicu civilne zaštite čini 25 ljudi.

VOLONTERI CRVENOG KRSTA

BORIS Vujanov, stručni saradnik Crvenog krsta u Zrenjaninu, istakao je da se volonteri uvek rado odazovu pozivima pripadnika civilne zaštite.

- Crveni krst Zrenjanin trenutno broji oko šezdesetak aktivnih volontera koji deluju što na vežbama, što u redovnim aktivnostima Crvenog krsta, a tako i po pitanju imunizacije stanovnika - rekao je Vojinov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)