PREMINUO JEDAN PACIJENT, U KOVID ODELJENJIMA 42: Najnoviji korona presek za Gornji Milanovac

M. B.

03. 04. 2021. u 13:18

JOŠ jedan pacijent je, nažalost, preminuo u Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 sata.

ПРЕМИНУО ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ, У КОВИД ОДЕЉЕЊИМА 42: Најновији корона пресек за Горњи Милановац

Foto: M. B.

Prema preseku od jutros, na tri njena Kovid odeljenja, u „crvenoj“ zoni, hospitalizovana su 42 pacijenta, od kojih su dva priključena na respiratore sa visokim protokom kiseonika, takozvane „high-flow“ aparate

- Po 15 ih je smešteno na Grudnom i Internom odeljenju, 12 na Neurologiji. Pozitivan test na kovid-19 ima njih 36, negativan četvoro, dvoje čeka rezultate testiranja. U protekla 24 sata, otpustili smo na kućno lečenje četiri pacijenta, primili na lečenje tri, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju ovim virusom – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora ove bolnice.

Do daljeg, važi zvanično saopšteni broj ovdašnjih novozaraženih korona virusom, u periodu od 31. marta do 2. aprila (u kom nije bilo dnevnih izveštaja) je 68. Novi dnevni, ili zbirni podaci za dva ili više dana, tek će uslediti. Po evidenciji milanovačkog Doma zdravlja, koju potvrđuje njegov v.d. direktor dr Aleksandar Čivović, ukupan broj zaraženih kovidom-19 u aktuelnom „piku“ epidemije je 2.709, od kojih je 1.140 izlečeno. U Kovid ambulantama ovog Doma broj osoba, pregledanih sa sumnjom na tu zarazu, poslednjih dana se ne smanjuje ispod 200.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“ koji još ne pokazuje ni imalo blaži trend smirivanja, zaraženo je ukupno 2.709  lica, uz nažalost 99 smrtnih žrtava.

Do 2. aprila, ovde je vakcinisano ukupno 7.019 zainteresovanih građana.

- 4.716 ih se opredelilo za „Sinofarm“, 959 za „Sputnjik V“, 704 za „Fajzer“ i 640 za „Astra Zeneku“. Revakcinisano je 5.148 – izjavio je dr Čivović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

REKONSTRUKCIJA KOLOVOZA MENJA TRASE: Autobusi u Sremskoj Kamenici saobraćaće novim pravcima