PREMINULA DVA MUŠKARCA: U kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu 35 osoba

M. B.

26. 03. 2021. u 14:32

DVA čoveka, starosti više od 80 godina, preminula su, nažalost, u Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 sata. Na tim odeljenjima, u toj takozvanoj „crvenoj zoni“ bolnice, broj hospitalizovanih pacijenata se povećava, i prema preseku od jutros iznosi 37.

ПРЕМИНУЛА ДВА МУШКАРЦА: У ковид одељењима Опште болнице у Горњем Милановцу 35 особа

Foto Tanjug

- Na Grudnom odeljenju smešteno ih je 19, na Neurologiji 16 i dvoje na Internom, koje je zbog povećanog broja kovid pozitivnih pacijenata ponovo stavljeno u kovid sistem rada. Tokom minula 24 sata, primili smo na lečenje sedam pacijenata, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom, kući je otpušteno troje – potvrđuje dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Na lečenju u toj bolnici ima i pacijenata, koji su primili prvu dozu neke od vakcina, ali nijedan od njih nema težu kliničku sliku. Prema dr Šutiću, to su osobe koje se od prvog vakcinisanja nisu i dalje pridržavale zaštitnih mera, pa im organizmi nisu ni mogli da tako brzo stvore imuni odgovor na korona virus, čije su simptome uglavnom dobili tri-četiri dana nakon cepljenja, što znači da su bar sedmicu, možda i više dana pre toga bili u rizičnim kontaktima za zaraženim licima.

Po računici Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, broj zaraženih kovidom-19 u aktuelnom „piku“ epidemije do sada je ukupno 2.358, od kojih je 1.033 izlečeno. Čekaju se današnji podaci o broju novozaraženih.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“ koji još ne pokazuje ni blaži trend smirivanja, zaražena su ukupno 2.358 lica, uz nažalost 94 smrtne žrtve.

Do juče, u ovom kraju vakcinisano je 6.591 osoba – „Sinofarmom“ 4.587, „Sputnjikom V“ 712, „Fajzerom“ 652 i „Astra Zenekom“ 640. Revakcinisano ih je 4.667.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)