EPIDEMIJA U BORSKOM OKRUGU: 62 nova slučaja virusa korona

S. M. J.

16. 03. 2021. u 18:30

NA teritoriji Grada Bor i u opštinama Negotin, Kladovo i Majdanpek u poslednja 24 časa evidentirana su 62 nova slučaja kovida.

ЕПИДЕМИЈА У БОРСКОМ ОКРУГУ: 62 нова случаја вируса корона

Foto: S. M. J.

Najviše ih je u Negotinu 37 od dve do 82 godine starosti. U negotinskoj bolnici hospitalizovano je 40 pacijenata sa upalom pluća, pozitivnih na virus korona. U ovoj opštini je u prvih 15 dana marta evidentirano 347 slučajeva virusne infekcije.

Na teritoriji Grada Bor pozitivan nalaz na prisustvo virusa korona potvrđen je kod 18 osoba, osam ih se oporavilo, a broj aktivno pozitivnih je 238. U Opštoj bolnici u Boru zbrinuto je 35 pacijenata od kojih je 31 kovid pozitivan.

U Kladovu su u odnosu na prethodni izveštaj potvrđena još dva slučaja infekcije virusom korona. Dva pacijenta su izlečena, a osmoro je zbog teže kliničke slike zbrinuto u tercijarnim ustanovama. Broj aktivno pozitivnih slučajeva u kladovskoj opštini je 54.

U Majdanpeku je virus korona potvrđen kod petoro bolesnika, troje je izlečenih, a četvoro je u tercijarnim kovid bolnicama. U ovoj opštini broj aktivno zaraženih virusom korona iznosi 50.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)