POSEČENO JOŠ JEDNO STABLO U POŽAREVCU: Nema više starog duda kod Doma zdravlja

D.N.

12. 03. 2021. u 08:56

U CENTRU Požarevca posečeno je još jedno stablo – stari dud koji se već decenijama nalazio pored ograde, unutar kruga Doma zdravlja.

ПОСЕЧЕНО ЈОШ ЈЕДНО СТАБЛО У ПОЖАРЕВЦУ: Нема више старог дуда код Дома здравља

Foto: D. Novković

On prolaznicima nije skretao pažnju samo širinom svoje velike krošnje, već i po delu ograde koja je bila specijalno prilagođena upravo za njega.

Foto: D. Novković

 

Naime, da se deo njegovog stabla ne bi uklonio, na jednom delu ograde ivica je spuštena, kako ga ne bi oštetila. Time je autor ovakvog rešenja pružio pravi primer kako se štiti drveće i životna sredina. Međutim, starog stabla više nema, pa prolaznicima koji za njega ne znaju, sad neće biti jasno čemu ovako "dizajnirana" ograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DAN OPŠTINE: Kladovo obeležava pet vekova Fetislama (FOTO)