KOMUNALNA MUKA NAJVEĆA: Rezultati Komisije za predstavke grada

Z. GRUMIĆ

08. 03. 2021. u 17:04

OD oktobra prošle godine kada je Komisija za predstavke i predloge pri Skupštini grada Novog Sada nastavila rad u novom sazivu, rešene su sve pritužbe građana koje su se odnosile na ponašanje nesavesnih vozača i investitora, propuste u izgradnji i opremanju infrastrukture, uništavanje javne imovine i druge.

КОМУНАЛНА МУКА НАЈВЕЋА: Резултати Комисије за представке града

Foto N. Karlić

Tako je upravnica stambene zajednice zgrade na uglu ulica Gogoljeve i Miše Dimitrijevića, na sednici održanoj prve srede u novembru, ukazala na problem koji stanarima stvaraju nesavesni vozači parkirajući vozila na zelenoj površini ispred zgrade.

- Problem je još izraženiji kad pada kiša, jer tada vozila nanose blato na trotoar preko kojeg prelaze da bi se tu parkirali.

Novosađanka je, u ime svojih komšija, navela da bi taj problem moglo da bude rešen postavljanjem zaštitnih stubića. Komisija je tu žalbu uputila "Gradskom zelenilu" koji je nadležan za rešavanje njihovog problema.

Pristupačni

Komisija za predstavke će, prema rečima predsednice, čim to epidemiološki uslovi dozvole nastaviti i praksu poseta mesnim zajednicama.

- Želimo da budemo građanima što pristupačniji, tako da ću insitirati na tome da prvom prilikom, čim se smiri ova epidemiološka situacija, odemo na teren i sednicu komisije održimo u nekoj mesnoj zajednici.

Stanovnici Malog dola u Sremskoj Kamenici žalili su se zbog nedovršene ulične rasvete i neasfaltirane pešačke staze, a predstavnik stanara ulica Nikole Tesle i Đorđa Bešlina, ukazao je na problem izlivanja fekalne kanalizacije prilikom jačih pljuskova, u tom delu grada kod Jodne banje.

Jelena Crnogorac, Foto Z. Grumić

 

Svima koji su se žalili stigli su odgovori nadležnih sa objašnjenjima da li je moguće ispuniti zahteve, uz rokove u kojima će to biti realizovano.

- Svi građani koji su nam se obratili dobili su od nadležnih gradskih institucija, ustanova, uprava ili preduzeća odgovore na svoje predstavke i to u zakonom predviđenom roku - ističe, za "Novosti" Jelena Crnogorac, predsednica Komisije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega