SRPSKA LISTA TRAŽI ISTRAGU: Procesuirati odgovorne za skrnavljenje crkava

Tanjug

06. 03. 2021. u 12:46

СРПСКА ЛИСТА ТРАЖИ ИСТРАГУ: Процесуирати одговорне за скрнављење цркава

Arhiva Novosti

SRPSKA lista pozvala je danas kosovsku policiju da hitno sprovede istragu i procesuira odgovorne za skrnavljenje crkava u opštinama Klokot i Parteš.

"Sramno je da su u 21. veku verska netolerancija i skrnavljenje svetih mesta deo svakodnevice srpskog naroda na Kosovu i Metohiji pred očima Evrope i sveta. Ovi vandalski napadi kao i stotine porušenih spomenika, na srpskim grobljima, koje će danas obići naši sunarodnici, su bruka kosovskih institucija i međunarodne zajednice koja je zadužena za mir i stvaranje normalnih društvenih odnosa kroz promovisanje suživota i tolerancije na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Kako se dodaje, pljačkanje crkve Svetog Petra i Pavla u Klokotu i crkve Svete Trojice u Partešu su tek jedni u nizu u poslednjih nekoliko nedelja, na koji nažalost nije bilo hitrih i oštrih reakcija međunarodnih predstavnika i lidera kosovskih institucija iz Prištine.

Prema njihovoj oceni, to dodatno razočarava srpski narod jer pokazuje antisrpski narativ koji je i dalje prisutan i koji toleriše napade na Srbe, srpsku imovinu kao i Srpsku pravoslavnu crkvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)