ZA SAMO JEDAN DAN ROĐENO PET BEBA: Kancelarija za Kosovo i Metohiju svako novorođenče daruje sa 10.000 dinara

D.Zečević

05. 03. 2021. u 16:25

U ZDRAVSTVENOM centru Gnjilane - Šilovo, sa privremenim sedištem u Pasjanu u četvrtak je rođeno pet beba, što je rekord od 2015. godine kada je ovo porodilište otvoreno. Na svet su a došla tri dečaka i dve devojčice i to sa teritorije Kosovskog Pomoravlja - iz Klokota, Gornje Kusce, Mozgova, Zebince i Ropotova.

ЗА САМО ЈЕДАН ДАН РОЂЕНО ПЕТ БЕБА: Канцеларија за Косово и Метохију свако новорођенче дарује са 10.000 динара

Foto: G.Šljivić

Prema rečima direktora ovog Zdravstvenog centra dr Zorana Perića bebe na rođene u periodu od 16 do 21 čas i sve prinove i njihove majke osećaju odlično.

- Do sada smo držali rekord sa četiri rođene bebe u jednom danu, a sada smo taj broj nadmašili, na šta smo veoma smo ponosni. Četiri bebe rođene su prirodnim putem, a peta carskim rezom. Dan pre toga imali smo još jedan porođaj i svi su odličnog zdravstvenog stanja – kaže Perić i napominje da je od trenutka kada je predsednik Srbije Aleksanmdar Vučić otvorio ovo porodilište 2015. godine u njemu na svet došlo više od 700 beba. Po njegovimrečima to ne bi bilo moguće da ovo moderno porodilište, opremljeno najsavremenijim aparatima koji su poslednja reč tehnike, nije obezbedila Vlada Republike Srbije preko naše Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- Naravno, velika je zasluga i našeg medicinskog kadra. Prošle godine, u jeku pandemije korona virusa kod nas je rođena 141 beba, a godinu pre 140. Uveren sam da ćemo ove godine te brojeve nadmašiti – ističe dr Perić. Inače,ovaj Zdravstveni centar daruje svaku bebu neophodnim paketićem za prve dane novorođenčeta. Kancelarija za Kosovo i Metohiju svaku novorođenu bebu daruje sa 10.000 dinara jednokratne pomoći da bi i na taj način podržala roditeljstvo i pronatalitetnu politiku u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna