VEĆI BROJ PREGLEDA I HOSPITALIZACIJA: U Leskovcu i dalje nepovoljna epidemiloška situacija

I.M.

03. 03. 2021. u 14:42

U LESKOVCU ponovo raste broj pregleda u kovid ambulantama kao i broj hospitalizovanih pacijenata sa pozitivnim nalazom od kojih većina ima srednje tešku i tešku kliničku sliku. Zbog toga se epidemiološka situacija u ovom gradu i dalje ocenjuje kao nepovoljna, a sve protivepidemijske mere ostaju na snazi.

ВЕЋИ БРОЈ ПРЕГЛЕДА И ХОСПИТАЛИЗАЦИЈА: У Лесковцу и даље неповољна епидемилошка ситуација

I.Mitić

Stručnjaci ukazuju na značaj preventive u sprečavanju širenja virusa iako je u toku vakcinacija stanovništva.

- Posebno je važno izbegavanje okupljanja u većem broju, smanjenje broja kontakata, nošenje zaštitne maske, održavanje fizičke distance i redovna higijena ruku kao i nastavak rigoroznih kontrola sprovođenja propisanih mera i isticanje vakcinacije kao važne mere u suzbijanju epidemije – kazala je dr Aleksandra Nikolić, direktorka Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu na sednici gradskog Štaba za vanredne situacije.

Na ovoj sednici gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je istakao da je situacija u Leskovcu trenutno najbolja u odnosu na lokalne samouprave na jugoistoku Srbije, ali da to ne treba da zavara, jer uvek nakon mirnog perioda dolazi do povećanja broja obolelih.

- Postoje osobe koje i dalje ne prihvataju činjenično stanje, a nepoštovanje mera i opušteno ponašanje nazaduju bitku protiv virusa i onemogućavaju da se epidemija okonča – kazao je Cvetanović i dodao da je u Leskovcu do sada dato 27725 doza vakcina.

Poslednji podaci govore da su prvu dozu vakcine primile još 284, a drugu 222 osobe. U poslednje dve sedmice ponovo se registruje porast oboljevanja, a povećavaju se i prosečne nedeljne vrednosti pozitivnosti i one se kreću od pet do oko 21,5 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)