IZGRADNJA VAŽNIH PUTEVA: Saobraćajnice će povezati despotovačku opštinu sa ćuprijskom i svilajnačkom

Z. Gligorijević

01. 03. 2021. u 11:37

JP „Putevi Srbije“ ove godine uradiće puteve Medveđa-Svilajnac u dužini od 14.8 kilometara i Despotovac-Ćuprija u dužini od 21 kilometar, što će despotovačku opštinu povezati sa ćuprijskom i svilajnačkom, ali i sa autoputom.

ИЗГРАДЊА ВАЖНИХ ПУТЕВА: Саобраћајнице ће повезати деспотовачку општину са ћупријском и свилајначком

Foto: Z. G.

Lokalne samouprava je izradila projektnu dokumentaciju za obe deonice.

- Projektnom dokumentacijom predviđeno je da poboljša bezbednost saobraćaja kroz Medveđu. Biće izgrađeni trotoari, rešeno pitanje odvođenja atmosferskih voda, kao i uređenje i opremanje prelaza ispred škole u centru sela, sa posebnim akcentom na bezbednost učenika – kaže Nikola Nikolić, predsednik opštine Despotovac.

Što se tiče pravca Despotovac-Ćuprija, projektom je, pored rekonstrukcije kolovoza, planirana i izgradnja trotoara u ulici Stevana Sinđelića, od ulice Saveza Boraca do izlaza iz grada, kao i uređenje nekoliko autobuskih stajališta. Paraleleno sa ovim radovima trebalo bi da bude urađena i fekalna kanalizacija, za šta je opština Despotovac već izradila projektnu dokumentaciju.

- Izrađena je i projektna dokumentacija za rekonstrukciju putnih pravaca Vodna-Resavska pećina i Vodna-Krupaja. U toku je izrada projektne dokumentacije za pravce Medveđa-Jagodina i Dvorište-Resavica-Senje, pa se sa pravom nadamo da će za 3 do 5 godina putna mreža državnih puteva na teritoriji opštine Despotovac biti u potpunosti rekonstruisana – ocenjuje Nikolić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri