DIREKTOR KANCELARIJE ZA KiM: Isplata pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji verovatno u maju

Tanjug

27. 02. 2021. u 10:52

ДИРЕКТОР КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА КиМ: Исплата помоћи Србима на Косову и Метохији вероватно у мају

Foto: Z. Jovanović

DIREKTOR Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković izjavio je danas da će novčana pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, koja je najavljena nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika Srba iz pokrajine s predsednikom Aleksandrom Vučićem, najverovatnije biti isplaćena u maju.

Prema njegovim rečima, jedna petočlana porodica dobiće između 500 i 700 evra, u zavisnosti od toga da li neko u porodici radi ili ne.

Petković je, gostujući u Jutanjem dnevniku RTS-a, istakao da je finansijska pomoć Srbima veoma važna, jer, kako je rekao, "kada se borite za Kosovo i Metohiju, borite se konkretnim programima i za konkretne ljude koji žive na KiM".

"Ovo je konkretna borba za vitalne srpske interese. S predsednikom Vučićem je dogovorena potpuna rekonstrukcija Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, izgradnja nove zgrade bolnice u Gračanici, u potpunosti će se napraviti novi regionalni put Jarinje - Kosovska Mitrovica u dužini od 54 kilometra sa svom putnom opremom", naveo je Petković.

Naveo je i da je dogovorena i izgradnja novih vrtića, centra Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici od sedam miliona evra, kao i mnogo drugih projekata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)