HASKI UMALO DA UBIJE ŽENU: Uhvaćen kućni ljubimac koji je pre nedelju dana na ulici napao Subotičanku N. P.(54)

J. LEMAJIĆ

22. 02. 2021. u 21:38

ХАСКИ УМАЛО ДА УБИЈЕ ЖЕНУ: Ухваћен кућни љубимац који је пре недељу дана на улици напао Суботичанку Н. П.(54)

Pas koji je napao Subotičanku / Foto J. L.

PAS nalik na haskija, koji je sa još dva manja psa pre nedelju dana napao i naneo teške povrede Subotičanki N. P. (54) uhvaćen je minulog vikenda. Proverama je utvrđeno da je to vlasnički pas, a ne lutalica.

Aleksandra Bukvić Eređin, načelnica Službe zoohigijene JKP "Čistoća i zelenilo", navela je da je već po prvom opisu psa, koji su dali radnici suda i autobuske stanice, a koji su se zatekli na licu mesta u trenutku napada, bilo sumnjivo da je to uopšte pas sa ulice.

- Rekli su nam da je reč o nekoliko manjih pasa i jednom većem, nalik na haskija, da je on crn, sa različitom bojom očiju i šiljastim ušima, što je nama bio signal da je vrlo teško da je to pas lutalica. U saradnji sa komunalnom milicijom obišli smo kraj i pronašli opisanog psa i oduzeli ga od vlasnika - objasnila je načelnica. - NJega smo i ranije bili zatekli na javnoj površini, ali kada smo pokušali da ga uhvatimo, zatekli smo ga u dvorištu bez lanca. To nam je bio pokazatelj da on izlazi napolje. Pas je trenutno smešten u Prihvatilište i radi se njegova procena i veterinarska kontrola.

Kada su povređenoj Subotičanki, kako saznajemo, pokazali sliku psa, ona se veoma potresla, potvrdila da ju je on napao i u suzama rekla da sklone fotografiju, jer nema snage da je gleda. N. P. je u Opštu bolnicu primljena sa brojnim teškim povredama. Prema rečima njenog supruga, samo na glavi ima 20 ugriza, a skroz joj je oguljeno teme.

- Naša sugrađanka se oporavlja od povreda i nadamo se da će biti dobro, a Grad Subotica će pomoći u čemu god bude potrebno - kaže gradonačelnik Subotice Stevan Bakić. - Vreme ne možemo da vratimo, ali možemo da utičemo da se ovakva situacija više ne ponovi, jer 90 odsto napada na ulicama počine vlasnički psi.

ZA DVA MESECA 250 PRIJAVA

OD početka godine, komunalna milicija je dobila 250 prijava protiv napada pasa na ulicama Subotice i izdato je 20 prekršajnih naloga. Za vođenje bez povoca, kazna je 8.000, a ukoliko životinja nije vakcinisana i čipovana sankcija za vlasnika je 5.000 dinara. Nedavno su dva vlasnička staforda na Bajskom putu napala jednu ženu, ali su je, srećom, prolaznici odbranili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Vuk

23.02.2021. 19:01

Neki ljudi uopste ne treba da drze pse. Ko zna sta sve prezivljava ovaj jadan pas kod njegovog "gazde"? Pas je kao i covek. Onakav je koliko mu pruzis ljubavi i paznje. Prema tome, pas nije kriv sto je takav kakav je trenutno i verovatno ce ga uspavati, a na dusi svog gazde.