KRAGUJEVČANI OTVARAJU POZORIŠNU SMOTRU: „Milivojev štap i šešir“ od 22. februara

D.N.

22. 02. 2021. u 08:41

AMATERSKE glumačke svečanosti «Milivojev štap i šešir» ove godine održaće se od 22. februara do 1. marta, ali ne u pozorišnoj sali, već na Jutjub kanalu Centra za kulturu Požarevac, zbog aktuelne epidemije.

КРАГУЈЕВЧАНИ ОТВАРАЈУ ПОЗОРИШНУ СМОТРУ: „Миливојев штап и шешир“ од 22. фебруара

Foto: D. Novković

Iz ove ustanove, festival su najavili direktorka Galina Perić, glumac Bojan Nikolić i selektor Aleksandar Lukić. Festival će u ponedeljak, u 20 sati, otvoriti predstava „Totovi“, u izvođenju Akademskog pozorišta SKC Kragujevac.

Do kraja festivala, posvećenog nekadašnjem prvaku beogradskog JDP-a Milivoju Živanoviću (1900-1976), biće prikazano još šest predstava: „Luda lova“ – AP„Šmiranti“ Novi Sad, „Sve o ženama“ – AP „Mirko Tatalović Ćira“ Nova Pazova, „Tre sorele“ – AP „Teatar 13“ Blace, „Opet plače al sad od sreće“

– Gradsko pozorište Jagodina, „Ožalošćena porodica“ – AP „Milivoje Živanović“ Požarevac i „Davitelj protiv davitelja“ – AP „Raša Pavlović“ Ub.

U svakoj predstavi nagradiće se najbolji glumac, kome sleduje replika Milivojevog štapa, dok će na kraju festivala najuspešnijem među njima pripasti i replika šešira čuvenog glumca.

Proglašenje pobednika zakazano je za 3. marta, kada će, u njegovu čast, biti prikazana predstava „Čekajući Godoa“ pozorišta „Masuka“ iz Velike Plane, koja je pobedila na požarevačkoj smotri „Živka Matić“.

ŽIRI

O najboljim glumcima odlučivaće tročlani žiri, u sastavu: Vesna Stanković – glumica, Ljiljana Dabić - direktorka fondacije „Milenin dom - galerija Milene Pavlović Barili“ i Vera Zarić - direktorka Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru