JAVNI POZIV ZA INOVATIVNE KORISNIKE: Startap centar u Priboju spreman za prve posetioce

Tanjug

18. 02. 2021. u 11:15

REGIONALNI inovacioni startap centar Priboj raspisao je Javni poziv za potencijalne korisnike usluga, kao besplatnu podršku inovativnim idejama i promociji preduzetništva među mladima.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ИНОВАТИВНЕ КОРИСНИКЕ: Стартап центар у Прибоју спреман за прве посетиоце

Foto: Depositphotos

To sve u cilju razvoja inovativnog preduzetništva i podrške mladima u pokretanju sopstvenog biznisa, koji je izgrađen sredstvima Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj i Opštine Priboj, objavljeno je na sajtu ove opštine.

Startap centar raspolaže sa opremljenim radnim jedinicama, kancelarijskim prostorom, salama za sastanke i najbržim internetom u Priboju. Plan je da ova institucija polako, korak po korak, postane okosnica razvoja inovacionog preduzetništva, ne samo Priboja već i regiona.

Javni poziv za potencijalne korisnike usluga raspisan je 9. februara, a pravo učešća imaju svi registrovani privredni subjekti, kao i timovi aktivnih i diplomiranih studenata, koji imaju inovativne ideje za razvoj novih proizvoda, usluga i tehnologija, a sve u funkciji tržišnih potreba.

Takođe, na sajtu Startap centra u Priboju: rishubpb.rs gde se može preuzeti i prijavni obrazac, a dokumentacija se predaje elektronskom poštom: ris.hub.pb@gmail.com ili lično u prostorijama Centra.

- Regionalni inovacioni startap centar u Priboju svojim budućim korisnima nudi besplatne infrastrukturne i administrativne usluge, što podrazumeva radni prostor sa svom pratecom infrastrukturom, zatim računar i internet, kao i umrežavanje sa sličnim institucijama u zemlji ili inostranstvu - kazao je koordinator Startap centra, Danilo Prijović.

Prema njegovim rečima, budućim korisnicima u administrativnom delu, biće pružane besplatne konsultativne usluge menadžmenta, konsaltinga, marketinga, knjigovodstva, privrednog prava i zaštite intelektualne svojine.

Javni poziv traje do popunjavanja kapaciteta, a prvi presek zainteresovanih korisnika praviće se za nepun mesec dana, odnosno 1. marta 2021.

Startap centar Priboj će u procesu izbora programa i ideja, kao i tokom praćenja njihove realizacije, raditi i na daljem animiranju raznih fondova, državnih institucija i lokalne samouprave, donatora i privrednih subjekata, za ulaganje u razvoj odabranih inovacija, odnosno sutra uspešnih startap kompanija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)