ZABRINJAVAJUĆA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U VRANJU: Korona ušla i u škole, raste broj zaraženih

J.S.

03. 02. 2021. u 16:04

PODACI zavoda za javno zdravlje u Vranju pokazuju da je epidemiološka situacija ponovo zabrinjavajuća, s obzirom da se beleži značajan rast broja novoobolelih, a virus je ušao i u vranjske škole, pa među zaraženima ima i dece i nastavnika.

ЗАБРИЊАВАЈУЋА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ВРАЊУ: Корона ушла и у школе, расте број заражених

Foto: J.S.

Prema rečima epidemiologa dr Slađana Stankovića od 376 testiranih u Pčinjskom okrugu pozitivna je 81 osoba. Od tog broja 59 je iz Vranja, 7 iz Preševa, po 4 iz Bujanovca, Surdulice i Trgovišta, dve osobe iz Vladičinog Hana i 1 osoba iz Bosilegrada. Ne smanjuje se ni broj pregleda u kovid ambulanti, ali na sreću uglavnom je reč o lakšim kliničkim slikama.


U kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana obavljena su 182 pregleda, od kojih je broj prvih pregleda 95. Uzorkovana je krv kod 140 pacijenata i sačinjeno 77 RTG pluća. Urađen je 1 PCR i 103 antigenska testa, od kojih je 50 pozitivno na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 16 pacijenata.


U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovana su 104 pacijenta. Od tog broja 94 su pozitivna na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 95 pacijenata, dok su na kiseoniku 57. Na bolničko lečenje primljeno je 9 pacijenata, otpušteno 11. Trenutno je u kovid bolnicama  56 slobodnih postelja.


Njegov kolega dr Goran Ristić kaže da je u Pčonjskom okrugu blizu 10 000 ljudi primilo vakcinu.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda