ZIMSKE SLUŽBE MORAJU DA SARAĐUJU: Neophodna koordinacija u čišćenju puteva od snega

J. LEMAJIĆ

28. 01. 2021. u 17:20

GOTOVO da nema zime da naše putare ne iznenadi sneg, a još uvek se svi sećamo smetova i zavejanih putnika na severu Vojvodine od pre nekoliko godina.

ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ МОРАЈУ ДА САРАЂУЈУ: Неопходна координација у чишћењу путева од снега

Foto: J. L.

Da se takve situacije ne bi ponavljale neophodna je sinhronizacija u radu između zimskih službi koje održavaju lokalne puteve i onih kojima je taj posao poverilo preduzeće „Putevi Srbije“.

Zbog uočenih problema širom Vojvodine posao korodinacije službi na sebe je preuzeo Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.

-Subotica je dobar primer sinhronizacije a dogovorili smo se da lokalni štab zimske službe bude u svakodnevnoj komunikaciji i koordinaciji sa državnim punktovima a najvažniji zadatak je zajedničko delovanje ukoliko dođe do ozbiljnijih padavina – objasnio je Zoran Tasić, zamenik pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj .

– Nismo imali velikih problema u Subotici, ali su se dešavali u manjim opštinama gde su državni putevi drugog ili trećeg prioriteta. Bilo je slučajeva da se počiste putevi prvog i drugog reda, lokalne, a da bude kašnjenja prilikom čišćenja državnih puteva.

Planom i programom rada Zimske službe Subotice predviđeno je održavanje 127 kilometara prigradskih ulica i isto toliko gradskih ulica, kao i 2.7 kilometara ulica u zaštićenom delu Parka prirode „Palić“. Tu su i pešačke, biciklističke staze i šetališta. O prohodnosti državnih saobraćajnica brine kompanija „Vojput“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!