U KRALJEVU I DALJE NEPOVOLJNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Preminulo troje pacijenata

G. ĆIROVIĆ

28. 01. 2021. u 15:51

KAKO je prema podacima ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje saopštio Gradski krizni štab, od ukupno 243 testirana uzorka brisa sa teritorije Kraljeva, od kojih 96 PCR i 147 antigen metodom, na kovid-19 pozitivno je 38.

У КРАЉЕВУ И ДАЉЕ НЕПОВОЉНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА: Преминуло троје пацијената

Foto: G.Šljivić

Tokom minulih 24 sata, kako se navodi u saopštenju, od posledica korone preminulo je još troje pacijenata sa teritorije grada na Ibru, tako da je do sada ukupno 177 Kraljevčana izgubilo bitku protiv ovog virusa.

Od izbijanja epidemije sredinom marta prošle godine u kraljevačkom kraju ukupno je registrovano 10.950 slučajeva zaraze, dok je 9.494 zvanično potvrđeno u aktuelnom talasu.

Na lečenju u opštoj bolnici „Studenica“ trenutno je 35 kovid pacijenata. Na intenzivnoj nezi je zbrinuto petoro, od kojih je dvoje na respiratoru, a troje na neinvazivnoj ventilaciji. Tokom minulih 24 sata, kako je saopšteno, u ovoj ustanovi jedan pacijent je preminuo, petoro je novoprimljenih, a sedmoro otpušteno sa bolničkog lečenja. U ovom periodu u Kovid ambulanti ukupno je obavljeno 52 pregleda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EKSPLOZIJA I POŽAR U KNJIGOVODSTVENOJ AGENCIJI U ČAČKU: Oštećen i kozmetički salon, poznato da li ima povređenih