VAKCINACIJA PONOVO SAMO NA JEDNOM MESTU: Zatvoren drugi punkt u Kikindi

Рада Шегрт
Rada Šegrt

27. 01. 2021. u 17:48

GRAĐANI Kikinde koji žele da prime vakcinu protiv kronavirusa to ponovo mogu da učine samo na punktu u centru grada, kako je bilo i na početku imunizacije.

ВАКЦИНАЦИЈА ПОНОВО САМО НА ЈЕДНОМ МЕСТУ: Затворен други пункт у Кикинди

Foto: R. Šegrt

Drugi punkt, u Mikronaselju je zatvoren, saopšteno je iz Doma zdravlja.

Masovna imunizacija stanovništa u ovom gradu kineskom vakcinom “Sinofarm”počela je 20. januara u centru grada, u prostorijama Udruženja penzionera, gde je opremljen punkt za primanje vakcine. Tri dana kasnije drugi punkt je otvoren na drugom kraju grada, u Mikronaselju, gde je trebalo da vakcinu primaju građani koji se nisu prijavili. Mežutim, kada je ustanovljeno pravilo da mogu da se vakcinišu samo osobe koje su prijavljene preko portala E- uprava ili kol centra, drugi punkt je od utorka zatvoren.

- Građane koji nisu zakazali vakcinaciju sada primamo samo ukoliko su stariji od 65 godina i ako su zdravstveni radnici – saopšteno je iz Doma zdravlja.

Prema podacima Doma zdravlja, u sredu je u Kikindi vakcinisano 340 osoba, a od početka imunizacije vakcinu kineskog “Sinofarma” primilo je ukupno 4.500 osoba.

Prema podacima Štaba za vanredne situacije Grada Kikinda broj obolelih od koronavirusa opada, pa je u sredu bilo 321 obolela osoba, što je 115 manje nego pre dva dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili