BIVŠU KASARNU DOBILI BEZ NADOKNADE: Opština u Petrovcu na Mlavi potpisala ugovor sa republičkom direkcijom za imovinu

D. NOVKOVIĆ

27. 01. 2021. u 10:06

LOKALNA samouprava u Petrovcu na Mlavi je, bez plaćanja bilo kakve naknade, postala vlasnik vojnog kompleksa pod imenom "Jovan Šerbanović".

БИВШУ КАСАРНУ ДОБИЛИ БЕЗ НАДОКНАДЕ: Општина у Петровцу на Млави потписала уговор са републичком дирекцијом за имовину

Foto OU u Petrovcu

Reč je o zemljištu koji se prostire na oko osam hektara i u svom sastavu ima 34 objekta, a Vlada Srbije je odluku o prenosu vlasništva donela na osnovu zahteva koji je ovdašnja opština. Sa Republičkom direkcijom za imovinu, ugovor o prenosu prava svojine je potpisao prvi čovek Petrovca na Mlavi Duško Nedinić.

- Proces koji je prethodio preuzimanju nije bio nimalo lak, niti kratak i zahtevao je mnogo truda i energije. Sledeći korak je ratifikovanje ugovora na sednici Skupštine opštine, a potom na red dolaze plansko uređenje tog dela grada, pa infrastrukturno opremanje kompleksa - istakao je Nedinić, naglašavajući i to da Opština dosada nije imala zemljište koje bi ponudila investitorima.

Duško Nedinić, Foto OU u Petrovcu

Iako namena kompleksa još nije određena, poželjno je da se na toj lokaciji sagradi neka fabrika lake industrije, kako bi se otvorila radna mesta za nezaposlene Petrovčane.

NEKRETNINE

OSIM pomenutog vojnog kompleksa, na području petrovačke opštine - od vojnih nekretnina - postoje još Klub Vojske na ukupnoj površini od 1.000 kvadrata, skladište sa 2,2 hektara zemljišta u Zabrđu, poligon "Lipe" od 22 i zemljište "Stare kasarne" koje se prostire na 18,7 hektara.

Dotad, na pomenutom zemljištu se nalaze brojni ruinirani objekti, zapravo delovi nekadašnje kasarne koji su kasnije služili za smeštaj izbegličkih porodica.

GRAFIKA Prikaz bivšeg vojnog kompleksa, Foto OU u Petrovcu

Kako se nezvanično saznaje, svi oni će, najverovatnije, biće uklonjeni, a zatim će biti izgrađena infrastrukturna mreža. S obzirom na to da se radi o poslu koji zahteva znatna materijalna sredstva, lokalna samouprava već najavljuje da će i za to zatražiti pomoć države.

Podsetimo, Republička direkcija za imovinu je vojni kompleks "Jovan Šerbanović" ranije nudila na prodaju, po početnoj ceni od 1,4 miliona evra, ali takav aranžman nikada nije realizovan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)