VAKCINACIJA U BORSKOM OKRUGU: Dobar odziv građana za imunizaciju

S.M.J.

24. 01. 2021. u 14:22

IMUNIZACIJA kineskom, Sinefarmovom vakcinom, na punkovima u Borskom okrugu teče planiranom dinamikom. Kako navode u ovdašnjim zdravstvenim ustanovama svakodnevno se građani vakcinišu po spiskovima koji stižu sa Instituta “Batut”, a koji su se prijavili eUpravi ili na kol centar.

ВАКЦИНАЦИЈА У БОРСКОМ ОКРУГУ: Добар одзив грађана за имунизацију

Foto: S.M.Jovanović

U opštini Negotin u službama epidemiologije i opšte medicine za prvih pet dana vakcinisana su 802 građana. U ovoj opštini stiglo je, ističe dr Vidosava Paunović-Barbulović, vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra, 900 doza kineske vakcine.

U Boru je prve nedelje imunizacije na dva vakcinalna punkta, u Domu zdravlja i u Klubu za stare, vakcinisano 1.390 osoba.

U opštini Kladovo, u Domu zdravlja je do danas vakcinisano 667 osoba, saznajemo od dr Sibirke Mićović, pomoćnice vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja. Već od ponedeljka počeće i imunizacija  na vakcinalnom punktu u Domu omladine gde su u toku završne  pripreme prostorija.

U opštini Majdanpek do sada su vakcinisane 462 osobe na vakcinalnim punktovima u Majdanpeku i šezdesetak kilometara udaljenom Donjem Milanovcu. U ovoj opštini planiraju i da uskoro, po spiskovima koji se prave, vakcinišu nepokretne osobe u njihovih domovima, saopštio je dr Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja Majdanpek.

Inače, imunizacija se u svim ustanovama organizuje po utvrđenim pravilima i uz sve propisane mere. Svakoj osobi se meri temperatura, uzima anamneza, vrši pregled lekara, potpisuje se saglasnost. Zatim se vakcinišu, a potom u prostoriji ostaju u prostorijama za opservaciju još 15 minuta za slučaj neželjenih post vakcinalnih reakcija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!