IMUNIZACIJA U PARAĆINU: Prvog dana vakcinisano 198 prijavljenih, dok se trend smanjenja broja pregleda u kovid-ambulantama nastavlja (FOTO)

Z.Rašić

21. 01. 2021. u 19:12

ИМУНИЗАЦИЈА У ПАРАЋИНУ: Првог дана вакцинисано 198 пријављених, док се тренд смањења броја прегледа у ковид-амбулантама наставља (ФОТО)

Foto: Z. R.

PRVOG dana vakcinacije protiv kovida na dva punkta u Domu zdravlja u Paraćinu sa spiska od 214 prijavljenih pelcovalo se 198, budući da su neki vraćeni zbog kontroindikacija, ili su u međuvremenu dobili akutnu bolest.

 Svi koji su došli nisu imali nikakvu dilemu u vezi vakcinisanja, smatrali su da je to najbolje po njihovo zdravlje i zdravlje njihove porodice.

Dve ekipe angažovane na imunizaciji rade uhodano, a za danas je na spisku koji je stigao iz eUprave bilo 144 zainteresovanih da prime baš kinesku, ili vakcinu bilo kog drugog proizvođača.

Dok imunizacija u Paraćinu traje, pacijenti koji imaju respiratorne tegobe i dalje se javljaju kovid-ambulanti Doma zdravlja. Prema poslednjem izveštaju, u utorak, 19 januara, 36 pacijenata je pregledano prvi put, a kontrola je bilo 37. Od osam rezultata PCR testova samo jedan je bio pozitivan, a od 22 antigenska, šest.

Bolnička kovid-ambulanta tokom protekla 24 sata imala je 44 pregleda, hospitalizovano je petoro, a dva su otpuštena sa kovid-odeljenja, tako da se trenutno na lečenju tamo nalazi tačno 30 obolelih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)