MENZA POLOŽILA SA 10: Kuhinja novosadskog Studentskog centra spremala obroke kovid-bolnici na Sajmu

Z. GRUMIĆ

21. 01. 2021. u 09:04

МЕНЗА ПОЛОЖИЛА СА 10: Кухиња новосадског Студентског центра спремала оброке ковид-болници на Сајму

Foto: SC N. Sad

KOVID-bolnica na Novosadskom sajmu prestala je da radi jer se smanjio broj pacijenata zaraženih koronom, pa je dostava hrane na tu lokaciju iz kuhinje Studentskog centra Novi Sad okončana isporukom 416 toplih obroka volonterima i pripadnicima Vojske Srbije koji su protekla četiri dana radili na uklanjanju te privremene klinike.

Od početka rada kovid-bolnice na Sajmu, Kuhinja SC svakodnevno je isporučivala kuvanu hranu za pacijente, medicinsko osoblje i vojnike koji su obezbeđivali bolnicu i taj značajan posao uspešno završila.

- Obavili smo važan zadatak kojem smo pristupili posle molbe gradonačelnika Miloša Vučevića da hranimo pacijente, lekare, sestre i vojnike na Novosadskom sajmu - izjavio je Zoran Martinović, direktor Studentskog centra.

KOL-CENTAR

IAKO u deset novosadskih studentskih domova stanuje više od 3.000 studenata, nije bilo značajnijeg širenja virusa među stanarima.

- Uprava Centra čini sve da se rizik od infekcije maksimalno smanji, čemu doprinosi i kol-centar, čiji volonteri brinu o bezbednom snabdevanju studenata životnim namirnicama, čistom garderobom i posteljinom - kaže Zorana Martinović.

Ta kuhinja, kako je napomenuo, ima kapacitet od 6.000 do 8.000 obroka dnevno, pa nije bilo teško da, uz dodatni organizacioni napor, njeni radnici polože i taj ispit.

- Dok je bolnica radila, svakodnevno smo dodatno pripremali i isporučivali više od 50 obroka. Spremni smo da i ubuduće pomognemo onima kojima je pomoć potrebna ali se svi nadamo da to više neće biti zbog pandemije.

Martinović ističe da su stroge mere i efikasna organizacija za sprečavanje epidemije, koje se pedantno sprovode u Studentskom centru da bi se očuvalo zdravlje u novosadskoj univerzitetskoj zajednici koja ima više od 50.000 mlađih ljudi i njihovih nastavnika, preporučile tu ustanovu da snabdeva hranom bolnicu na Novosadskom sajmu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)