SVILAJNAC MOŽE DA BUDE LEP I BEZ SKUPIH UKRASA: Marina Milutinović već nekoliko godina kreira ukrase od recikliranog materijala

Z. Gligorijević

03. 01. 2021. u 15:17

S OBZIROM na situaciju izazvanu korona virusom, usled koje su opštinski budžeti svedeni na mimimum, a na gradskim trgovima neće biti organizovanog dočeka Nove godine, Opština Svilajnac rešila je da novac iz lokalne kase ne ulaže u novogodišnje ukrase.

СВИЛАЈНАЦ МОЖЕ ДА БУДЕ ЛЕП И БЕЗ СКУПИХ УКРАСА: Марина Милутиновић већ неколико година креира украсе од рециклираног материјала

Foto: SO Svilajnac

I pored toga, trgovi, kružni tokovi i ulice ovog pomoravskog grada „sijaju“ starim sjajem.

Foto: SO Svilajnac

Svilajnac je okićen ukrasima, koje je gradski pejsažni arhitekta Marina Milutinović sa radnicima KJP „Morava“ iz Svilajnca za doček prošle godine napravila od recikliranih plastičnih „lopti“, iskorišćenih kada je na kandelabrima i banderama stavljena led rasveta, dok su novogodišnje fenjere napravili od starih prozora, skinutih sa zgrade Gimnazije tokom njenog renoviranja. Veoma kreativna umetnica i za doček ove godine rešila je da pokaže da na ukrase ne mora biti utrošeno mnogo para da bi oni izgledali lepo.

Foto: SO Svilajnac

- Kao i prethodne tri-četiri godine odlučila sam da recikliram stare predmete. Ove godine ukrase smo napravili od ploča od klirita, odnosno stare scenografije Prirodnjačkog muzeja, koja je zamenjena kada je stigla nova izložba „Afrika“. Ploče su, u obliku novogodišnjih ukrasa, rezane na cnc mašinama, a potom smo na njih zalepili štampan papir sa novogodišnjim motivima – navodi Milutinovićka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

REKONSTRUKCIJA KOLOVOZA MENJA TRASE: Autobusi u Sremskoj Kamenici saobraćaće novim pravcima