PODELJENO STOTINU PAKETIĆA: Udruženje građana „Novi Sad“ obradovalo decu i mlade u Svratištu

V.N.

22. 12. 2020. u 15:38

UDRUŽENJE građana „Novi Sad“ posetili su danas Svratište za decu i mlade i uručili im sto novogodišnjih paketića, sakupljnih u akciji „Slatkiš za slatkiša“, koja je organizovana prvi put u nadi da nijedno dete ne dočeka praznike bez poklona.

ПОДЕЉЕНО СТОТИНУ ПАКЕТИЋА: Удружење грађана „Нови Сад“ обрадовало децу и младе у Свратишту

Foto UG Novi Sad

Predsednik udruženja Goran Bajšanski, kazao je da su zadovoljni odzivom i humanošću koju su mnogi Novosađani iskazali.

- U paketićima su slatkiši, slane grickalice, igračke, školski pribor i po koja knjižica – precizira Bajšanski sadržaj paketića. - Javila nam se i jedna sugrađanka koja je sama sašila plišane igračke sa životinjskim oblicima i ukrasne jastučiće sa dečjim motivima. Upravo je ovo vrsta saosećanja koju smo hteli da probudimo kod ljudi.

Prema njegovim rečima, približava se Nova godina i Božić i bitno je da ovu decu, koja inače teško žive bez obzira na pandemiju, obraduju i da im barem malo dočaraju toplinu praznične atmosfere

Koordinator Svratišta Miloš Rajč je izjavio da će ova deca, zahvaljujući paketićima, na trenutak biti kao i svi drugi mališani u Novom Sadu.

- Završiće ovu godinu srećni i zadovoljni sa verom u bolje sutra – kazao je Rajč.- Nažalost zbog pandemije ove godine nismo imali toliko donacija kao ranije, ali ovi pokloni su to nadomestili. Veliko hvala Udruženju građana “Novi Sad” i nadamo se daljoj saradnji.

Svratište za decu i mlade je otvoreno pre deceniju u okviru nevladinog sektora, da bi nakon pet godina rada postalo deo Programa unapređenja socijalne zaštite Grada Novog Sada i samim tim deo gradskog Centra za socijalni rad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ZNAČAJAN USPEH GIMNAZIJALKE IZ VRANJA: Dina Dodić druga na takmičenju u znanju latinskog jezika