KRV DALO 60 LJUDI, MEĐU NJIMA I DEDA MRAZ: Subotičani još jednom pokazali koliko su humani

J.L.

14. 12. 2020. u 16:47

NA tradicionalnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi „Humani Božić”, održanoj po osamnaesti put, krv je doniralo 60 Subotičana, a među njima je bio i Deda Mraz!

КРВ ДАЛО 60 ЉУДИ, МЕЂУ ЊИМА И ДЕДА МРАЗ: Суботичани још једном показали колико су хумани

Davanje krvi

Želju da donira dragocenu tečnost pokazalo je 80 davalaca krvi, od čega je njih 60 bilo u mogućnosti da donira. Čak jedanaest davalaca je ovom prilikom prvi put dalo krv. Akcija, koju organizuju Crveni krst i Služba za transfuziologiju Opšte bolnice protekla je uz poštovanje epidemioloških mera, kao i do sada odlično organizovana.

-U vreme pandemije korona virusa ova akcija ima poseban značaj zbog minimalnih rezervi krvi u našoj zemlji i svaka jedinica krvi i svaki davalac su značajni - kaže Nevena Lukić iz Crvenog krsta Subotica - Iako je za nama vrlo teška godina uspeli smo kao gradska organizacija da realizujemo preko 80 odsto programa koje smo imali zacrtane u kalendaru aktivnosti, štaviše imali smo i neke vanredne akcije, nažalost bez škola ove godine.

Građani koji su se odazvali „Humanom Božiću“ uglavnom se slažu oko jednog - da njihovih 10 minuta da daju krv nije ništa naspram saznanja da njihova krv može spasiti nečiji život.

Posle podeljenih paketića za decu dobrovoljnih davalaca krvi, Deda Mraz je takođe dao svoj doprinos dajući krv i pokazao svoju humanost na delu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOBI BANKA POSTAJE YETTEL BANK