NEMA MESTA U KOVID ODELJENJIMA: Teška situacija u Loznici, lekari se lavovski trude da pobede epidemiju

V. Mitrić

11. 12. 2020. u 12:23

U KOVID ambulanti Doma zdravlja u Loznici, i dalje, je veliki broj pacijenata koji traže pomoć lekara.

НЕМА МЕСТА У КОВИД ОДЕЉЕЊИМА: Тешка ситуација у Лозници, лекари се лавовски труде да победе епидемију

Foto: V. Mitrić

Lekari, koji rade u tri smene, dnevno pregledaju i oko 70 ljudi. Prekjuče se ovdašnje ekipe pregledale, od 8-20 časova, 345 pacijenata.

Dešavalo se da, zbog nestanka struje u bolnici, stane rad rendgena, pa su ekipe Doma zdravlja ostajale i po nekoliko sati duže, kako niko bi ostao nepregledan i zdravstvo nezbrinut.

Foto: V. Mitrić

Ekipe lozničke bolnice, koje rade snimanje pluća, posle pregleda u Kovid ambulanti DZ, kako se uverila naša ekipa na licu mesta, svakod dana od 8 -13 časova urade oko 120 snimaka!

Sva mesta u kovid odeljenima su dupke puna, saznajemo u upravi ustanove. Slobodno mesto se pojavi, eventualno, ako bolesnik ode posle okončanog uspešnog lečenje, koje, međutim dugo traje, ili umre! U težim slučevima, pacijenti se šalju kući, uz moguće primanje terapije u ustanovljenoj dnevnoj bolnici.

- Na snimku pluća, urađenom na najsavremenijem skeneru, stoji da je pacijenta  dobro zahvatila  obostrana upala pluća, uz odgovarajuće, najpreciznije navode, ali je za njega nema mesta u bolnici, jer je sve popunjeno, a na čekanju su, kako nam je rečeno, i još teži bolesnici - pričaju nam iz porodice, koja je pokušala svog ukućanina, starog, 54 godine, da  smesti u bolnicu.

- Veliki je problem što u kućnim uslovima, pored ostalog, nema kiseonika i što se nikad ne zna kada bolest može da krene po zlu.

dr Mirko Kerkez/Foto: V. Mitrić

Profesor dr Mirko Kerkez, hirurg iz Beograda, od proleća ovdašnjem zdravstvu nudi, besplatno, na bilo koji rok, savremeno opremljenu kliniku sa 50 ležaja, u sobama po dva ležaja, uz svu opremu za zbrinjavanje kovid pacijenata, ali niko nije regaovao na njegove ponude mnogo upućene preko medija, pisanim putem i neposredno zvaničnicima zdravstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije