U JABLANIČKOM OKRUGU VIRUS ODNEO 53 ŽIVOTA: U trećem talasu koronom zaraženo više od tri hiljade ljudi

I. MITIĆ

10. 12. 2020. u 19:43

U KOVID delu leskovačke Opšte bolnice,u poslednja 24 časa, umrla su još četiri pacijenta, tri iz Leskovca i jedan iz Bujanovca.

У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ ВИРУС ОДНЕО 53 ЖИВОТА: У трећем таласу короном заражено више од три хиљаде људи

Foto: I. Mitić

Trenutno je na lečenju 181 osoba, a u pomenutom periodu hospitalizovano je 25 novoobolelih ljudi.

U poslednjem talasu virus korona laboratorijski je potvrđen kod čak 3079 osoba sa područja Jablaničkog okruga, a u leskovačkoj kovid bolnici su za mesec dana od posledica opakog virusa umrla 53 pacijenta, od čega u prvih deset dana decembra 33.

U ovom periodu na teritoriji okruga virus je registrovan kod 1564 od 4563 uzorkovane osobe. U Leskovcu je testirano 2778, a pozitivan nalaz je dobilo 859 ljudi. U Vlasotincu je potvrđeno još 375, u Lebanu 178, Medveđi 99, a u Bojniku 53 nova slučaja zaraze.

Najveći broj zaraženih je među radno aktivnim stanovništvom, a ukupan broj inficiranih se i dalje ne smanjuje. Tokom ovog meseca opaki virus je potvrđen i kod 58 učenika, 22 studenta kao i kod 18 dece.

Koronom je zaraženo i više od 80 zaposlenih u leskovačkoj Opštoj bolnici. Hospitalizovan je jedan, dok se ostali leče u kućnim uslovima. U izolaciji su još 124, a na rezultate testiranja čeka oko 20 uzorkovanih radnika ove zdravstvene ustanove.

Kovid bolnica je već popunila svoje prvobitne kapacitete. Ona je sada proširena za još 40 novih ležajeva, a lekari apeluju na građane da se uzdrže od kontakata koji nisu neophodni, da nose zaštitne maske i da održavaju pojačanu higijenu ruku.

Broj pregleda u kovid ambulantama ukazuje na to da se širenje opakog virusa ne smiruje. Samo u Leskovcu lekari svakodnevno pregledaju oko 350 pacijenata, dok se broj onih koji se jave na prvi pregled kreće oko 150.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna