U PUTNU INFRASTRUKTURU ULOŽENO 292 MILIONA DINARA: Uprkos epidemiji obnova saobraćajnica u Subotici teče po planu

J.L.

09. 12. 2020. u 18:40

UPRKOS teškoj godini održavanje saobraćajnica u Subotici teklo je po planu, te je u rehabilitaciju puteva i uređenje prostora na teritoriji grada uloženo oko 292 miliona dinara.

У ПУТНУ ИНФРАСТРУКТУРУ УЛОЖЕНО 292 МИЛИОНА ДИНАРА: Упркос епидемији обнова саобраћајница у Суботици тече по плану

Foto: D. Dozet

Ovogodišnja građevinska sezona završiće se obnovom ulica Sekereš Lasla i Jo Lajoša i izgradnjom biciklističke staze u Aleksandrovu.

-Ulica Sekereš Lasla, bivša Gorenjska, jako je prometna i značajna jer povezuje širi  centar grada i MZ Dudova šuma sa Kelebijskom putem. Završili smo njenu rehabilitaciju u dužini od 700 metara i naneli smo novih pet centimatara asfalta, a radovi su koštali deset milona dinara – kaže Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje. - Nastavili smo trend proširivanja saobraćajnica i u našoj najnaseljenijoj mesnoj zajednici Prozivka i rehabilitovali smo ulicu Jo Lajoša. Pre nekoliko meseci smo završili  potez od ulice Blaška Rajića i Pazinske ka Bajnatskoj  a ove nedelje  smo završili proširenje sa četiri na pet metara ulicu Jo Lajoša, od ulica Blaška Rajića do Sonje Marinković. Ti radovi su koštali jedanaest miliona dinara.  U toku je izgradnja biciklističke staze od centra MZ Aleksandrovo do Opšte bolnice,  dužine 1300 metara i širine dva metra. Radovi su vredni oko tri i po miliona dinara i biće gotovi za desetak dana, kada će žitelji Aleksandrova konačno moći biciklima da idu na posao u centar grada.

Inače, tokom godine uređen je prostor ispred MZ Makova sedmica, gde je rešen višegodišnji problem nakupljanja atmosferskih voda ispred apoteke i sedišta mesne zajednice. U MZ Centar 3, kod  zgrada u ulici Sonje Marinković rešen je parking prostor od oko 1300 kvadrata. Novi asfalt dobile su i ulice Ivana Zajca, Trg Sinagoge...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)