MRAZ STIGAO PRE KROVA: Porodica Kanjo iz Kule nije uspela da pre zime obnovi kuću, koja je izgorela u požaru

Z. Rajić

05. 12. 2020. u 13:10

PORODICA Kanjo iz Kule, kojoj je 20. marta ove godine požar progutao dom, dočekala je zimu bez krova, jer nije uspela da obezbedi materijal za obnovu kuće.

МРАЗ СТИГАО ПРЕ КРОВА: Породица Кањо из Куле није успела да пре зиме обнови кућу, која је изгорела у пожару

Foto DVD

Domaćin Đerđ Kanjo sa sinom (18) i ćerkom (17) privremeno stanuje u trošnoj kući, koja je pripadala roditeljima njegove supruge.

- Na temeljima izgorele kuće sazidali smo spoljne zidove od blokova koje je donirala opština, a pomogli su i preduzetnici i građani. Zidanje je najviše odmaklo zahvaljujući akciji u kojoj je učestvovalo 15 vatrogasaca iz Kule. Bio je plan da izlijemo ploču i stavimo krov do Nove godine, ali su umesto materijala stigli mrazevi, tako da nismo mogli da napravimo ni pregradne zidove. Gradnju ćemo nastaviti na proleće - navodi Đerđ.

DOMAĆICA NIJE PREŽIVELA ŠOK

POSLE požara porodicu Kanjo je zadesila još jedna nesreća. Đerđ je u oktobru ostao bez supruge, a deca bez majke, koja je bila bolesna, ali veruju da bi bila živa da nije doživela šok zbog požara.

Vatrogasci su Đerđu i njegovoj deci nabavili dva kubika drva za loženje, ali je staru švapsku kuću, u kojoj žive, teško zagrejati zbog visokog plafona i vlažnih zidova.

Đerđ čuva stoku, kojom uz pomoć dobrih ljudi pokušava da ponovo obezbedi egzistenciju.

UNIŠTENO Kuća posle požara, Foto DVD

U požaru, u kojem su uništeni svi objekti i sve stvari, izgorelo je i osam bikova, od čijeg se tova porodica izdržavala. Domaćin je uspeo da spase samo jednu kravu i junicu.

- Mihailo Vuković, vlasnik teretane, pomogao je da kupimo dva teleta, a jedno tele nam je poklonio Vojin Bertić, takođe naš sugrađanin, koji je imao istu muku, jer mu je 2016. požar odneo i kuću i 11 goveda. Od jednog našeg rođaka dobili smo dva praseta, koja smo već othranili. Očekujemo i podršku koju nam je za obnovu stada obećao predsednik opštine Damjan Miljanić - kaže Đerđ.

Komandir DVD "Kula 1877" Perica Samac, koji je i električar, rekao je da će se pobrinuti za struju, a za podizanje krova okupiće tesare među kolegama vatrogascima iz Bačke Topole, Bačkog Brestovca i Stapara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a