POMOĆ ZA BAKA JELKU KOJOJ JE IZGORELA KUĆA: Piroćanci se udružili, odriču se novogodišnje proslave da usreće sugrađane (FOTO)

V. Ć.

03. 12. 2020. u 15:38

PIROĆANCI ove godine odustaju od standardne proslave Nove godine, mada su je uvek obeležavali skromno. Umesto za proslavu novac planiran u budžetu za tu priliku ide u humanitarne svrhe.

ПОМОЋ ЗА БАКА ЈЕЛКУ КОЈОЈ ЈЕ ИЗГОРЕЛА КУЋА: Пироћанци се удружили, одричу се новогодишње прославе да усреће суграђане (ФОТО)

Foto: V. Ćirić

- Shodno aktuelnoj epidemijskoj situaciji, neće biti nikakvog svečanog obeležavanja dana grada niti tradicionalnog dočeka Nove godine. Oko 1,5 miliona dinara, koliko je planirano u gradskom budžetu, biće opredeljeno u humanitarne svrhe-kazao je za naš list gradonačelnik Vladan Vasić.

gradonačelnik Vladan Vasić/Foto: V. Ćirić

Gradonačelnik je apelovao na sugrađane, da putem linka  pošalju svoje predloge o tome kome bi pomoć bila najdragocenija i da na taj način aktivno učestvuju u humanitarnoj akciji grada Pirota. Deo novca , kako saznajemo biće  dodeljen starici Jelki Aleksić, čiju je kuću pre dve večeri progutao požar i koja je trenutno kod sina.Ona na svu sreću tokom požara nije povređena jer se zatekla u dvorištu kada je vatrena stihija buknula. Do neba je, kaže, zahvalna gradskoj upravi i gradonačelniku jer sama nikako nije mogla da obnovi izgorelu kuću.

kuća Jelke Aleksić/Foto: V. Ćirić

Preko Odeljenja za zaštitu dece, deo novca biće podeljen porodicama  sa decom kojima je pomoć neophodna. Za razne vidove pomoći deci,  đacima i studentima iz ovog grada, kao i za  pomoć onima koji žele decu putem vantelesne oplodnje iz gradskog budžeta se svake godine izdavaja oko 60 miliona dinara.

kuća Jelke Aleksić/Foto: V. Ćirić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a