ŠTAB ZAHTEVA STRIKTNO POŠTOVANJE MERA: U Vlasotincu broj novih i pozitivnih pacijenata u blagom padu

I.M.

02. 12. 2020. u 16:47

U KOVID ambulanti vlasotinačkog Doma zdravlja broj novih pregleda zbog sumnje na infekciju virusom korona je u blagom padu, a manji je i broj zaraženih osoba.

ШТАБ ЗАХТЕВА СТРИКТНО ПОШТОВАЊЕ МЕРА: У Власотинцу број нових и позитивних пацијената у благом паду

Foto: OU Vlasotince

Broj novih pregleda u strukturi njihovog ukupnog broja sada čini trećinu, dok dve trećine pacijenata dolazi na kontrolu. U Domu zdravlja kažu da je novih 10 pozitivih osoba, u poslednja 24 časa, potvrđeno na osnovu antigenskih testova, a da se trenutno čekaju rezultati 154 PCR testa.

Ukupan broj pacijenata u kovid ambulanti se, od ponedeljka, kreće oko 200. To je znatno više u odnosu na prošlonedeljni prosek od 130 pregleda, ali se objašnjava time da su među njima i pozitivni pacijenti koji se javljaju lekarima radi doznaka za bolovanje koje dostavljaju poslodavcima na kraju meseca.

U vlasotinačkom Domu zdravlja, od prošlog četvrtka, montira se novi rendgen aparat koji će početi sa radom posle saglasnosti Direktorata za radiacionu i nikluernu sigurnost i bezbednost Srbije o čemu će građani blagovremeno biti obavešteni.

Štab za vanredne situacije insistira na striktnom poštovanju mera kako bi se ubrzalo poboljšanje epidemiološke situacije u ovoj opštini gde je pre dvadesetak dana, zbog velikog broja zaraženih u odnosu na broj stanovnika, uvedena vanredna situacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili