BROJ PACIJENATA U VLASOTINCU I DALJE RASTE: Apel da se slave obeležavaju u krugu porodice

I.M.

20. 11. 2020. u 13:12

BROJ pacijenata u kovid ambulanti Doma zdravlja u Vlasotincu, gde je prošle nedelje proglašena dvonedeljna vanredna situacija, poslednjih dana naglo raste.

БРОЈ ПАЦИЈЕНАТА У ВЛАСОТИНЦУ И ДАЉЕ РАСТЕ: Апел да се славе обележавају у кругу породице

Foto: I. Mitić

U ovoj ustanovi pomoć lekara dnevno potraži oko 90 pacijenata. Polovina njih su novi, a drugu polovinu čine pacijenti koji dolaze na kontrolne preglede.

Štab za vanredne situacije u ovoj opštini apelovao je na građane da predstojeće slave obeležavaju u krugu porodice kako bi se sprečilo dalje širenje virusa.

U centru Vlasotinca nalazi se cisterna sa dezinfekcionim sredstvom natrijum-hipoklorit koji građane mogu da natoče po potrebi. Danas će biti završena dezinfekcija ulaza i stepeništa u stambenim zgradama, a kontinuirano se radi dezinfekcija prilaznih puteva Doma zdravlja, škola i predškolskih objekata kao i drugih frekventnih javnih površina.

U Vlasotincu je od početka ovog meseca virus korona potvrđen kod 129 osoba što je više nego ukupan broj obolelih tokom prethodnog talasa epidemije opakog virusa. U odnosu na broj stanovnika ova opština ponovo ima najveći broj zaraženih ljudi u odnosu na druge lokalne samouprave Jablaničkog okruga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!