KAMERE SNIMAJU PREKRŠAJE: Postavljen video nadzor na važnoj subotičkoj raskrsnici

J.L.

30. 11. 2020. u 16:52

U SUBOTICI je pušten u rad sistem video-nadzora na dve lokacije: na raskrsnici ulica Maksima Gorkog i Braće Radić i raskrsnici ulica Maksima Gorkog i Štrosmajerove.

КАМЕРЕ СНИМАЈУ ПРЕКРШАЈЕ: Постављен видео надзор на важној суботичкој раскрсници

Foto: J.L.

Za ovu investiciju, realizovanu u okviru projekta „Nabavka opreme za video-nadzor na saobraćajnicama grada Subotice“ iz gradskog budžeta je obezbeđeno 9,3 miliona dinara.

Video-nadzor instaliran je sa ciljem da se i u Subotici uspostavi centralizacija i automatizacija celokupnog procesa obrade, dokumentovanja i slanja saobraćajnih prekršaja prikupljenih upotrebom sistema za prepoznavanje registarskih tablica i automatsku detekciju saobraćajnih prekršaja motornih vozila u Republici Srbiji.

- Radarska jedinica daje podatak u posmatranoj zoni nadzora. U slučaju prolaska kroz crveno svetlo kontrolisanog vozila, ambijentalna kamera automatski snima kontrolisano vozilo. Kamera snima fotografije, koje se koriste za automatsko prepoznavanje registarskih oznaka vozila u svim vremenskim uslovima – objašnjavaju u gradskom Sekretarijatu za komunalne poslove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)