EPIDEMIJA U PČINJSKOM OKRUGU: U Vranju najviše obolelih, brine Trgovište

J.S.

27. 11. 2020. u 12:00

PREMA podacima vranjskog Zavoda za javno zdravlje u Pčinjskom okrugu registrovano je još 130 novoobolelih od ukupno 299 uzoraka koji su odgovoreni u predhodnom danu. Prema rečima epidemiologa dr Slađana Stankovića najveći broj obolelih je ponovo u Vranju gde je registrovano 78 slučaja, zatim sledi Bujanovac sa 19, porast je primetan i u Vladičinom Hanu gde je 12 novoobolelih.U Surdulici je evidentirano deset slučaja, Trgovištu sedam, Preševu 4. U Bosilegradu nema novoobolelih.

ЕПИДЕМИЈА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: У Врању највише оболелих, брине Трговиште

Foto: J.S.

Opština Trgovište za samo par dana postala je najozbiljnije žarište koronavoirusa . Kako kaže dr Stanković od 23. novembra  do 26. u ovoj maloj opštini registrovano je čak 47 novoobolelih, od toga najviše 25. novembra kada je korona potvrđena kod 17 stanovnika ove opštine. Ovaj broj izuzetno zabrinjava ako se uzme u obzir da broje svega 1500 stanovnika.


U kovid bolnicama u Vranju  hospitalizovana su 92 pacijenta. Od tog broja 87 je pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 90 pacijenata, na kiseoniku 39. Primljena su 4 pacijenta, a otpušteno 12, od kojih je jedan transportovan u Niš, a jedan u Surdulicu. Trenutan broj slobodnih postelja je 58.


U kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 257 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 123.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DECI NAJBOLJE PREDSTAVE: Počinje 14. Pozorišni festival „ZajeČAR“