NAŠ GRAD VELIKA PORODICA: Uz poštovanje epidemioloških mera obeležen Đurđic, slava Novog Sada

Z. G.

17. 11. 2020. u 11:34

POVODOM Đurđica, slave Grada Novog Sada, juče je u Sabornom hramu Svetog velikomučenika Georgija služena sveta arhijerejska liturgija, a u Gradskoj kući su upriličeni ceremonija sečenja slavskog kolača i blagosiljanje slavskog žita, posle koje je slavsku besedu održao episkop mohački Isihije, uz sasluženje novosadskog sveštenstva.

НАШ ГРАД ВЕЛИКА ПОРОДИЦА: Уз поштовање епидемиолошких мера обележен Ђурђиц, слава Новог Сада

Foto Pres služba Grada

Tom činu prisustvovali su gradonačelnik Miloš Vučević, predsednica Skupštine grada Jelena Marinković Radomirović i kum slave Siniša Jokić, direktor gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Slavska svečanost, kako je navedeno u saopštenju, priređena je uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera, uvedenih zbog pandemije kovida 19.

Slavski kolač u Gradskoj kući, Foto Pres služba Grada

- Porodica je uvek važna. A čini se da je posebno značajna kada nas snađu teški trenuci, poput pandemije koja vlada. Novi Sad doživljavam kao jednu veliku porodicu, kojoj imam da poručim da će i ova muka proći, da ćemo zajedničkim snagama, udruženi, izdržati i ovu nedaću i pobediti i ovog protivnika. Dočekaćemo bolja vremena, uz uspomenu na one koji su bitku izgubili i uz zahvalnost na svemu što nam život pruža, a što možda nekad ne znamo dovoljno da cenimo. Važno je da poštujemo sve što imamo i da se borimo da deci ostavimo bolju budućnost - poručio je gradonačelnik Vučević čestitajući slavu sugrađanima.

KUM SLAVE

OVOGODIŠNjI kum slave Siniša Jokić izrazio je veliko zadovoljstvo time što mu je pripala čast da kumuje. - Nadam se da će narednu slavu Grad Novi Sad, uz veru, ljubav i molitvu, dočekati u znatno boljim uslovima i okolnostima, bez iskušenja i daleko od bolesti.

Novosađanima je slavu čestitao i episkop Isihije podsetivši prisutne na značaj zajedništva i solidarnosti u suživotu, posebno u ovim teškim vremenima.

Svečanosti u Gradskoj kući su, pored gradonačelnika i kuma slave, prisustvovali samo članovi Gradskog veća i predstavnici Skupštine Grada Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna