"SRBIJA U RITMU EVROPE" I POD RUDNIKOM: Lokalna samouprava u Gornjem Milanovcu potpisala protokol o saradnji pri organizaciji takmičenja u2021.

M. BOŠNjAK

16. 11. 2020. u 11:04

NOVI protokol o učešću dece iz rudničko-takovskog kraja u već prepoznatljivoj manifestaciji pod nazivom "Srbija u ritmu Evrope" su potpisali njen direktor Igor Karadarević i predsednik Opštine u Gornjem Milanovcu Dejan Kovačević.

СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ И ПОД РУДНИКОМ: Локална самоуправа у Горњем Милановцу потписала протокол о сарадњи при организацији такмичења у2021.

Foto SO U G. Milanovcu

Radi se, podsetimo, o najvećem muzičkom takmičenju ove vrste u Srbiji, koje predstavlja zemlje Evrope i posebno je karakteristično po tome što deca pevaju na svojim maternjim jezicima.

- "Srbija u ritmu Evrope" i ovdašnja lokalna samouprava su dali jačinu i vetar u leđa novim, mladim naraštajima uzrasta od 12 do 20 godina. Pomerili smo starosnu granicu manifestacije, pokušavajući da zadržimo omladinu u ovom delu Srbije, jer se iz godine u godinu upravo u Gornjem Milanovcu dešavaju neke nove, lepe stvari - naglasio je Karaderević.

REDOVNI UČESNICI

Istovremeno, zadovoljstvo nije krio ni prvi čovek Gornjeg Milanovca Dejan Kovačević.

- Ovo je već tradicionalna manifestacija, deca iz našeg grada redovno učestvuju i prezadovoljni smo njihovim plasmanom. Na najbolji mogući način ovdašnji mališani pokazuju da ova sredina ima mnogo mladih i talentovanih ljudi, a najdraže nam je to to propozicije predviđaju da se numere izvode na jeziku zemlje domaćina. Zato smo rado potpisali protokol o saradnji i tokom naredne godine - zaključio je Kovačević.

S obzirom na to da je ovogodišnji pobednik takmičenja Lena Čikiriz iz Čačka, koju su pratile članice plesnog kluba "Luna", grad na Moravi će biti domaćin ovog prestižnog takmičenja u 2021.

- Lepo je to što dva susedna grada dobro sarađuju i podržavaju decu. Voleli bismo da vidimo još više komšijskih sredina na narednom takmičenju, za koje su se već prijavili predstavnici Sombora, Novog Sada, Subotice, Niša, Pirota, Babušnice...

Nama je poseban izazov to što imamo priliku da decu naučimo kako da se ponašaju pred televizijskim kamerama, u formatu koji ima milionsku publiku jer se, osim na teritoriji Srbije, emituje i u drugim zemljama Evrope - naglašava Igor Karadarević.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista