U SREMSKOJ KAMENICI NOVA MAGNETNA REZONANCA: Pokrajina jača investicije u zdravstvu

Z. GRUMIĆ

09. 11. 2020. u 16:15

U INSTITUTU za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici danas je puštena u rad nova magnetna rezonanca, za čiju je nabavku i izgradnju objekta za smeštaj tog aparata, Pokrajinska vlada izdvojila 126,5 miliona dinara.

У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ НОВА МАГНЕТНА РЕЗОНАНЦА: Покрајина јача инвестиције у здравству

Foto Tanjug

Reč je o trećoj magnetnoj rezonanci u tom institutu,  samo jednom u nizu investicionih projekata u oblasti zdravstva koje je realizovala Pokrajinska vlada, istakao je njen predsednik Igor Mirović prilikom posete toj zdravstvenoj instituciji.

- Unapređenje zdravstvene zaštite, koje se odvija u kontinuitetu od 2016. godine, među prvim je prioritetima Pokrajine i države Srbije.

INVESTICIJE

IDUĆEG meseca biće završena rekonstrukcija Interne klinike Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu a narednih dana očekuje se da u republičkoj Vladi bude zaključen i ugovor o izgradnji blokova B i C Kliničkog centra. - Sve te investicije u zdravstveni sistem poslužiće da 2021. godinu dočekamo spremniji i bolje organizovani, jer je pred nama važan zadatak, borba sa virusom kovid - poručio je Mirović.

Mirović je napomenuo da će novi objekat u kojem je smeštena magnetna rezonanca biti spojen sa budućim objektom Kamenica 3, čija je prva faza izgradnje u toku.

- Radovi se odvijaju predviđenom dinamikom a kad ta zgrada, na ukupno 9.500 kvadratnih metara, bude izgrađena i opremljena znatno ćemo unaprediti nivo zdravstvene zaštite u sva tri instituta u Sremskoj Kamenici.

KOVID 19

U VOJVODINI je prethodnog dana bilo 324 pozitivnih na kovid, od kojih 246 na teritoriji Novog Sada. - Situacija u Novom Sadu i u još 11 opština u pokrajini je alarmantna. Očekujem da te lokalne samouprave uvedu vanrednu situaciju, što znači u prvom redu da ograniče rad objekata u kojima se okuplja veliki broj ljudi – naglasio je Mirović i dodao da su već četiri klinike u Novom Sadu pretvorene u „kovid-bolnice“.

Pokrajinska vlada će iduće godine, dodao je Mirović, nastaviti da ulaže u zdravstvo, odnosno u opremanje bolnica, instituta, domova zdravlja i drugih ustanova u zdravstvenom sistemu Vojvodine.

- Naredna godina biće teška, imajući u vidu izazove sa kojima se suočavamo kada je reč o virusu korona, stoga ćemo nastaviti da ulažemo značajne napore na jačanju našeg zdravstvenog sistema – poručio je Mirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a