JOŠ JEDAN GRAD PROGLASIO VANREDNU SITUACIJU: Preti da postane novo žarište virusa korona u Srbiji - ovo su uvedene mere

V.Ć.

02. 11. 2020. u 20:18

ŠTAB za vanredne situacije u Dimitrovgradu, kojim predsedava predsednik opštine Dr Vladica Dimitrov proglasio je vanrednu situaciju na području opštine, zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

ЈОШ ЈЕДАН ГРАД ПРОГЛАСИО ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ: Прети да постане ново жариште вируса корона у Србији - ово су уведене мере

Foto: V. Ćirić

Shodno ovoj odluci, zabranjuju se okrupljanja više od 5 osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru, ako nije moguće obezbediti rastojanje od 2 metra.

Obavezno je poštovanje mera lične zaštite, a zabranjena su i okupljanja u parkovima, na igralištima. Preporučuju se krišćenje maske i na otvorenom prostoru, ali bez maske se neće moći u autobus ili bilo koju javnu ustanovu. Za kontrolu sprovođenja preventivnih  mera, zaduženo je Odeljenje za inspekcijske poslove.

Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata do 21 čas. Do daljeg je zabranjeno organizovanje sportskih priredbi i sličnim manifestacija, kao i organizovanje svih vrsta proslava i svečanosti.

Gradska pijaca neće raditi od 5.novembra do daljeg. Rad kozmetičkih salona mora biti prilagođen aktuelnim okolnostima, a stambene zajednice moraju da obezbede dezinfekcijju zajedničkih prodtorija.

JP “Komunalac”  zaduženo je za dezinfekciju svih javnih objekata, ulica i javnih površina u gradu - kaže se pored ostalog u odluci o proglašenju vanredne situacije u Dimitorvgradu.

                                                                                                   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)