NOSE MASKE KAO REKLAME, A LJUTI IH PORUKA SA MAJICE: Pojedini odbornici u Kikindi shvatili lično upozorenje sa dukserice službenika

R. Šegrt

03. 11. 2020. u 09:48

OTKAKO je u avgustu konstituisana nova gradska skupština u Kikindi, pojedini odbornici na sednicama sa zaštitnih maski šalju različite poruke.

НОСЕ МАСКЕ КАО РЕКЛАМЕ, А ЉУТИ ИХ ПОРУКА СА МАЈИЦЕ: Поједини одборници у Кикинди схватили лично упозорење са дуксерице службеника

Foto R. Šegrt

Prednjače dvojica profesora, koji na maskama reklamiraju svoje stranke i koalicije, ali i muzičke grupe koje slušaju, teretane u kojima rade i sportske klubove kojima pripadaju. Međutim, mnogo veću pažnju od maski do sada je izazvala duks majica službenika koji je na sednici protekle srede brojao glasove odbornika.

ZAMENA

Službenik je majicu sa "spornom" porukom kupio na internetu. Nije imao nameru da bilo koga provocira. U sredu nije ni znao da će pratiti zasedanje, već je zamoljen da radi kao zamena. On je, inače, organizator mnogih manifestacija u gradu, koncerata, priredaba, izložbi, književnih večeri...

Profesoru Miroslavu Grujiću, odborniku iz LSV-a, koji često menja maske, zasmetala je, u stvari, poruka sa majice koja glasi: "k..či se negde drugde".

- Nije primereno da lice koje broji glasove nosi majicu sa takvom porukom, jer svaki od odbornika može da posmisli da je baš njemu upućena - rekao je Grujić sa govornice i tako skrenuo pažnju na ono što piše na garderobi službenika, a što mnogi nisu ni primetili.

Foto R. Šegrt

Nakon toga, službenik je skinuo duks i brojanje podignutih ruku "za" i "protiv" nastavio u majici na kojoj je tipična "kikindska" poruka koju, bez reči, šalje Lala sa ludaje ili bundeve. Tako je lokalna, zamenila novobeogradsku poruku, jer je natpis na duksu M. M. u stvari poruka sa Novog Beograda. Tako je označeno i na majicama koje mogu da se kupe na internetu, jer kompletna poruka glasi: NBGD - "k..či se negde drugde".

OD BON DžOVIJA DO "MAMUTA"

Maske s porukama najčešće nose odbornici Miroslav Grujić i Aleksandar Aćimov. Grijuć reklamira "Vojvođanski front", ali i rok grupu "Bon Džovi", a Aćimov jednu teretanu i klub američkog fudbala "Mamuti". Pojedini članovi Gradskog veća na poslednjoj, petoj sednici na maskama su imali sliku bundeve, a sekretar skupštine gradski grb. Većina odbornika nosi maske bez ikakvog znaka i poruke.

Ovakva poruka sa novobeogradskog asfalta mogla bi, u stvari, da se protumači i kao urbana i vulgarna verzija onoga što odavno piše na zgradi Gradske kuće u Kikindi. Naime, na fasadi ovog zdanja stoji latinski natpis Attendite koji nema doslovan prevod, ali se tumači kao upozorenje gradskim vlastima "da se uzmu u pamet" i "paze šta rade". Takva poruka nastala je još 1774, kada je zgrada sagrađena, ali od tada malo je onih kojima pada na pamet kada donose odluke u Gradskoj kući. Upozorenje Attendite tumači se i kao upozorenje i opominjanje Kikinđanima na obzirnost i slogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UČESTVUJU EKIPE IZ OSAM ZEMALJA: Na Zlatiboru počeo internacionalni dečiji fudbalski turnir