ISIDORIN RAD NAJBOLJI: Matica srpska najboljim studentima - autorima uručene "Brankove nagrade"

J. S.

28. 10. 2020. u 11:41

U SVEČANOJ sali Matice srpske u Novom Sadu juče su uručene Brankove nagrade za najbolje diplomske i seminarske radove u prethodnoj školskoj godini. Laureatima je priznanje uručio sekretar Matice srpske dr Milan Micić.

ИСИДОРИН РАД НАЈБОЉИ: Матица српска најбољим студентима - ауторима уручене Бранкове награде

Foto N. Karlić

Žiri je od 15 pristiglih radova nagradio pet. Prva nagrada dodeljena je Isidori Bobić, studentkinji Filozofskog fakulteta iz Novog Sada, za rad "Odnos eksplicitne i imanentne poetike u stvaralaštvu Ivana V. Lalića".

- Pokušala sam da napravim integralni pregled autopoetike Ivana V. Lalića nalazeći problem u tome što njegova poetika dosad nije nikada obuhvaćena u celosti već samo fragmentarno, mada su se njime bavili mnogi istraživači. Njegova poezija, prema mom doživljaju, o čemu god da peva, samu sebe stalno otključava - kazala je Bobićeva.

Drugom nagradom nagrađena je Branislava Stanišić, studentkinja novosadskog Filozofskog fakulteta, za rad "Konstrukcija radnih identiteta u romanima 'Demijan' i 'Stepski vuk' Hermana Hesea". Tri treće nagrade ravnopravno dele: Fata Eganović (Filozofski fakultet Novi Sad) za rad "Aurea aetas u dramama Marina Držića", Anđela Plakalović (Filozofski fakultet Pale), autorka rada: "Postfolklorne paradigme u prozi Vladimira Kecmanovića" i Nikola Puletić (Filološko - umetnički fakultet u Kragujevcu) koji je napisao rad na temu "Bestijarijum u 'Romanu o Londonu', Miloša Crnjanskog".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju